Årets gang. Arkæologisk foredrag på Tekstilmuseet i Herning

Årets gang

Foredrag om de arkæologiske highlights i 2019

Den 19. november vil Museum Midtjyllands arkæologer fortælle om årets begivenheder.  Der har været masser af forundersøgelser og udgravninger, og nogle af de mest spændende fund vil blive omtalt.

Siden forsommeren har museet udgravet en stor bid af den meget omfattende jernalderboplads ved Ørskovvej, en udgravning som blandt andet har givet os flere fine trægenstande. Men der har også været undersøgelser mange andre steder, og flere af de bedste fund vil naturligvis blive omtalt.

I år har vi også valgt at fokusere på vores detektorarkæologi. Der er efterhånden rigtig mange som går med metaldetektor i museets arbejdsområde, og det betyder, at der hele tiden indleveres mange utroligt fine og spændende genstande. Vi tager nogle af de bedste fund med, så man får mulighed for at se dem inden de sendes til registrering på Nationalmuseet.

Et af årets mere spektakulære detektorfund er en meget fin trolovelsesring af guld, Det er altid ubehageligt hvis man taber sin vielsesring, og netop derfor sker det da også at folk henvender sig til den arkæologiske afdeling for at låne en metaldetektor. Lige denne ring er dog nok tabt i tidlig middelalder og den blev altså først fundet flere hundrede år senere – nemlig i april 2019. Det skabte naturligvis glæde, da den dukkede op, men gad vide hvordan stemningen var, måske på den nærliggende middelalderborg Ørregård, da den i sin tid forsvandt?

Når vi nu kigger på metalgenstande synes vi også, at det vil være spændende at præsentere enkelte af de genstande, som er kommet tilbage til museet efter endt konservering, Det vil sige, at man denne aften også får mulighed for at komme tæt på nogle af de oldsager, som ellers vil blive ”gemt” bag glas og klimastyring.

19.11.2019

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger).

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +