Foredrag om arkæologernes år 2018 på Museum Midtjylland

Arkæologernes år 2018

Denne aften kan du høre om det travle år Museum Midtjyllands arkæologer har haft i 2018. Året har bl.a. budt på et væld af spændende fund.

Ved Herning Messecenter fandt man en ualmindelig velbevaret og omfangsrig boplads, der pga sin størrelse kan tyde på en særlig fornem beboer. Her på pladsen ligger der formentlig også Hernings ældste kloakering med ca. 2000 år på bagen.

Ved Herning Isstadion fremkom der, som forventet, flere spændende fund i form af bebyggelse fra jernalderen og højmiddelalderen. Som en overraskelse fandtes der allernordligst på arealet to grave fra ældre romersk jernalder, hver især dækket af et massivt stentæppe og indeholdende næsten identiske lerkarsæt samt mulige jernknive.

Det er museumsinspektørerne Søren Timm Christensen og Jonas Helt der denne aften vil give et indblik i det arkæologiske arbejde og de fantastiske fund fra 2018.

27.11.2018

Kl. 19:00-21:00

Pris: 50,- (30,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +