Børneworkshop om flet på Tekstilmuseet i Herning

Børneworkshop om flet

Lær at lave flotte armbånd, hårbånd og meget mere

Vidste du, at slendring kan være andet end en gangart? Flette, knytte, binde, væve, slendre, slynge – der er mange måder at lave flotte og farverige bånd på, og båndene kan bruges til en masse.

Sammen dykker vi ned i både kendte og ukendte teknikker, som har mange år på bagen. Vi lærer at flette som vikingerne og de gamle bønder på landet. Du kan lave dine egne hårbånd, armbånd, bælter, gavebånd eller vedhæng til nøgleringe og tasker.

Vi går i museets kasser med garn fra museets materialelager og snor, som kommer direkte fra museets maskiner. Fingrene kommer på arbejde, og du bliver flettemester inden dagen er omme. Vi skal også se på nogle af museets maskiner, hvor det hele går lidt hurtigere.

Workshoppen er anden del af en række workshops for børn. Næste workshop handler om vævning og finder sted d. 4. maj med tekstilkunstner Astrid Skibsted.

For børn mellem 6-11 år

Voksne er velkomne til at deltage. De betaler almindelig entré på kr. 75,-