Byvandring – Tekstil, jernbane, messer og uddannelse

Torsdag den 12. juli afholder Museum Midtjylland temabyvandring om tekstil, jernbane, messer og uddannelse.

Såvel jernbanen, tekstilmesserne samt oprettelsen af en egentlig uddannelsesinstitution for folk, der var ansat inden for tekstilbranchen, var hver for sig og tilsammen betydningsfulde milepæle, der var med til at ekspandere og videreudvikle tekstileventyret i Midtjylland.

Turen tager sin begyndelse ved Hakkelsesskæreriet i Dalgasgade 45B, Herning. Herefter går turen op til banegården, hvor vi skal høre om de i alt tre banegårde, der har dannet ramme om togtrafikken til og fra Herning. Derefter bevæger vi os op til Herning Kongrescenter i Østergade og lægger efterfølgende vejen forbi Nørregade Skole, der husede den første tekstilmesse.

Turen afsluttes i Nygade, hvor Midtjysk Tekstilskole tog sit udspring.

12.07.2018

Kl. 18.30