Klassikerdagen 2018 på Herningsholm Museum

En fortælling om St. St. Blichers liv og levned.

Tirsdag den 18. september markeres klassikerdagen over hele Danmark. Klassikerdagen, der er indstiftet af Samrådet for de Litterære Selskaber og Danmarks Biblioteksforening, blev afholdt første gang i 2000. På dagen sættes der hvert år fokus på én af den danske litteraturs klassiske forfattere.

I år er det St. St. Blicher, der står for skud. Det markerer vi på Herningsholm Museum med et foredrag, der sætter fokus på Blichers liv og levned. Blicher er en rigtig klassiker. I dansk litteraturhistorie fremstår han som en fornyer både på det sproglige og kunstneriske plan. I 2005 blev Blichers novelle Præsten i Vejlby (1829) optaget i Kulturministeriets såkaldte kulturkanon.

Aftenens foredragsholder er Finn Nielsen, der er formand for Historisk Forening for Herning Kommune. Der vil efter foredraget være mulighed for at få en rundvisning i Herningsholm Museums Blicher-udstilling.

De frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget vil efterfølgende servere kaffe og the.

Pris: Kr. 50. Medlemmer af museets støtteforeninger: Kr. 30.

18.09.2018

Kl. 19-21

Pris: 50,- (30,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Herningsholm Museum