Lag på Lag - et Kammerspil på Tekstilmuseet Herning

Lag på Lag – Et kammerspil

Tekstilmuseets rum bruges på helt nye måder i en forestilling, baseret på en kjole skabt i Herning.

I et samarbejde mellem Tekstilmuseet og Biblioteket vender en kjole for en stund tilbage – en kjole skabt af Signe Birk, daværende designstuderende ved VIA i Herning. Kjolen er en nyfortolkning af den klassiske Fanødragt og lavet til forestillingen Lag-på-lag af teaterBLIK.

 

Forestillingen tager udgangspunkt i kjolen, som er inspireret af Fanødragtens farver og symbolikker. Kjolen er fyldt med lommer og lag og fortællinger, så den fungerer som både kostume og scenografi. Hermed skabes rammen for historien om Inger og hendes livsforløb fra barn til hendes død. Hun er på en gang en historisk person fra tiden hvor skibsfarten og adskillelse prægede livet på Fanø. En tid hvor al kommunikation mellem familiemedlemmer foregik pr brev, der ofte var mange måneder undervejs. Men hun er også et billede på en kvindes liv på godt og ondt i alle tider.

 

Forestillingen opføres i uldkamrene på Tekstilmuseet og er i mere end én forstand et ”kammerspil”. At kjolen er skabt lokalt giver også et ekstra lag til netop opførelsen i Herning, hvor Tekstilmuseet var det oplagte valg, da biblioteket søgte en samarbejdspartner. De to kulturinstitutioner har flere gange tidligere arbejdet sammen om teatertilbud for byens familier i de ganske særlige rum på Tekstilmuseet.
I ugerne op til forestillingen vil der være mulighed for at se nogle af Signe Birks forarbejder til kjolen på biblioteket.

 

Forestillingen er oprindeligt opført i kaptajnens stue i Hannes hus i Sønderho i anledning af Fonden Gamle Sønderhos 90 års jubilæum med støttet fra en række lokale institutioner.

 

Forestillingen er for voksne og store børn i følge med en voksen (min. 8 år).

 

Billetter/tilmelding:
Der er kun plads til 12 publikummer ad gangen, så billet er påkrævet. Giv gerne besked, hvis I bliver forhindret i at benytte billetten, så en anden kan få pladsen. Den gratis billet hentes her:

 

Forestilling kl. 17 >>
Forestilling kl. 19 >>

24.10.2019

Kl. 17.00-17.30 & Kl. 19.00-19.30

Pris: Gratis men kræver billet

Tekstilmuseet

Vestergade 20, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået