Maskindag på Tekstilmuseet i vinterferien

Maskindag

En dag med mennesker og maskiner på Tekstilmuseet

Når der tændes for maskinerne på Tekstilmuseet, kan man træde ind i hjertet af tekstilindustrien: den del der udgjorde de fleste arbejdspladser, da eventyret var på sit højeste, den del der stadig larmer og lugter af olie, men som i dag er langt væk. Ude af øje, ude af sind.

I vinterferien kan du komme med ind på fabrikken! Tekstilmuseets hårdføre frivillige holder gang i hjulene og holder håndværket levende. Maskinerne skal vedligeholdes, og der skal bestilles noget. I systuen sidder syerskerne og forvandler metervarerne til beklædning. Se eller gense en systue, som den så ud for 50 år siden.

Prøv også selv at strikke på de gamle håndmaskiner og få en snak med én af dem, der kender historien og teknikken.

I Tekstilmuseets Værksted kan børnene selv prøve kræfter med tekstile teknikker kl. 11.00 og kl. 14.30.  Kl. 11.30 og 13.30 er der minirundvisninger med museumsinspektør Kristine Holm-Jensen. Det er gratis, når entreen er betalt.

13.02.2019

Kl. 11.00-15.00

Pris: Gratis når entré til museet er betalt