Foredrag om massegraven fra Grevens fejde i 1534

Massegraven fra Grevens fejde i 1534 (UDSKUDT)

Foredrag med Stig Bergmann Møller fra Nordjyllands Historiske Museum

Obs. Foredraget er udskudt til senere på året. En ny dato vil blive meldt ud snarest muligt.

Under Grevens Fejde 1534-36 blev Aalborg 18. december 1534 angrebet af den holstenske feltherre Johan Rantzau med 4.500 landsknægte og ryttere. Byens forsvarere stod under kommando af Skipper Clement, men Clements hær af landsknægte, borgere og bønder havde ikke en chance mod Rantzaus kampvante lejesoldater. Skipper Clement tabte, og byen blev givet fri til plyndring i 3 dage. Mindst 800-900 fra Clements hær blev dræbt og begravet i massegrave.

I 2014-15 og i 2019 udgravede arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum dele af en af disse massegrave i Tiendeladen i det centrale Aalborg. Massegraven rummede flere slemt tilredte skeletter med hug- og stikskader fra en særdeles brutal kamp. Foredraget vil præsentere den historiske ramme for Grevens Fejde samt give en samlet præsentation af massegraven og de hidtidige naturvidenskabelige undersøgelser af skeletmaterialet.

09.06.2020

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +