Museets Helte på Klosterlund Museum

Museets Helte

Museets Helte er et fritidstilbud til dig, som er 8-13 år og interesseret i historie og museer. Igennem fire onsdage kan du blive medarbejder på Klosterlund Museum og sammen med museumsinspektøren prøver kræfter med nogle af de mange spændende opgaver på et museum.

Som museumsansat er indlevelsen én af de vigtigste værktøjer i arbejdet. Man skal nemlig bruge sin forestillingsevne og fantasi, når gamle ting og nedskrevne kilder skal blive til tolkninger om livet i fortiden og formidles for andre.

I forårets forløb skal Museet Helte træne indlevelsen og dykke ned i forskellige tider. Vi prøver dragter, håndværk og andet, der hører andre tider til, og samler vores oplevelser i en stor tidsmaskine, som kan sende museets gæster ud på en tidsrejse.

HVAD SKAL DER SKE?

4. marts: Vi tager ud på vores første lille tidsrejse, hvor vi skal have stenaldertøj på og ud på jagt i skoven. Vi skal også planlægge, hvordan vores tidsmaskine skal se ud. Hvilke dimser og dippedutter kan vi samle ind og bruge?

1. april: Vi skal en tur tilbage til jernalderen og leve os ind i livet i en familie på den tid. Vi bygger også på tidsmaskinen. Måske har vi allerede fået indsamlet mælkelåg til knapper, æggebakker til sci-fi-agtige paneler eller andet.

6. maj: Denne gang skal vi kun 100 år tilbage i tiden. Vi skal gå ind i rollen som tørvearbejderbørn, og så skal vi også lidt på skolebænken i den gamle landsbyskole. Vi bygger selvfølgelig også videre på tidsmaskinen.

3. juni: Tidsmaskinen bygges færdig, og gøres klar til at forældre, søskende og venner kan prøve den! Den vil stå opstillet hen over weekenden, hvor museet holder sit store, årlige sommermarked, så museets og markedets gæster også kan tage sig en tur.

ALDERSGRUPPE: 8-13 år

TIDSPUNKT: Første onsdag i måneden (4. marts, 1. april, 6. maj og 3. juni 2020) kl. 17-18:30.

PRIS: Hele forløbet koster 180 kr. pr. barn. Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

Forældre, som afleverer børn og har lyst til at blive på museet kan benytte tiden til at drikke en kop kaffe i museets café, kigge på udstillingerne eller gå en tur i den smukke natur omkring Bølling Sø.

NB! Det vil være en del af forløbet at børnene optræder på film og fotos. Hvis der ikke gives samtykke til dette, vil vi gerne høre fra jer inden opstart.

04.03.2020

Kl. 17.00-18.30

Pris: Hele forløbet koster 180 kr. pr. barn

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +