Rundvisning for børn på Tekstilmuseet i Herning

Rundvisning for børn i udstillingen Made in Midtjylland

Kom med på en rundvisning for børn hvor vi skal høre historier fra dengang, der var hundredvis af tekstilfabrikker i Herning, Ikast og mange andre af byerne i Midtjylland. Her skal vi se nærmere på de tekstilmaskiner, der blev anvendt her i området på bedstefar og bedstemors tid, og vi ser nogle af de gamle tekstilmaskiner køre. Vi hører også om, hvordan det var at være barn på fabrik, og hvordan det føltes, når ens mor sad hjemme og syede for fabrikkerne.

Dette er en oplagt mulighed for bedsteforældre med fortid i tekstil- og beklædningsindustrien. Tag børnebørnene med til en hyggelig dag og fortæl din egen historie.

Efter rundvisningen kan der leges i Børnefabrikken. Børnefabrikken er en børnevenlig udgave af en tekstilfabrik fra 1950´erne – en såkaldt ”mand-kone-fabrik,” hvor produktionen foregik hjemme i husene, som var fyldt fra kælder til kvist med maskiner, tekstiler og kasser. Tøjet skal laves, flyttes rundt mellem de forskellige etager og pakkes i kasser, som fragtes til stationen for at blive sendt ud i den store vide verden. Her er der masser af plads til at få historien ind under huden gennem leg og sjov!

Rundvisningen er gratis for børn – voksne skal dog betale entré, som der er halv pris på i hele perioden 13.-21. september.

14.10.2018

Kl. 13.30

Pris: Gratis når éntre til museet er betalt

Tekstilmuseet herning, Vestergade 20, 7400 Herning