Søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning

Søndag den 12. august er det igen tid til den traditionsrige søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning. Medbring familien og madkurven med drikkevarer og tag på søndagsudflugt i det grønne med fællessang, gamle lege og meget andet for både børn og voksne.

Der vil i eftermiddagens løb være masser af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan prøve kræfter med både uldaktiviteter og rebslagning, gamle lege, ligesom du kan lære at snitte på snittebænken. Husk også at slå en handel af med hosekræmmeren, der i dagens anledning medbringer sit uldbylt, som er spækket med tekstile varer fra Tekstilmuseet.

På gårdspladsen foran stuehuset underholder et spillemandsorkester med autentisk spillemandsmusik. Landsbylaugets medlemmer viser også gerne rundt i de historiske huse og i den populære udstilling om livet på Jens Nielsens bondegård. Du kan også møde biavleren, der fortæller om biavlens betydning for lokalegnen og demonstrerer slyngning af honning, som der vil være smagsprøver på.

I år fejrer vi, at den gamle smedje fra Fjelstervang har fået nyt stråtag. I den anledning vil Landsbylaugets tækkemand demonstrere tækkearbejdets ædle kunst, ligesom der vil være en mindre udstilling af gammelt tækkeværktøj. Som noget ekstraordinært vil arkæologistuderende fra Københavns Universitet, som netop er i gang med en uddannelsesudgravning ved Ørre i samarbejde med museets arkæologer, komme og fortælle om deres spændende arbejde og eventuelle nye fund.

Projekt “Hænder og Huse” vil afholde en workshop i øksearbejde på Frilandsmuseet henover weekenden. Workshoppen har sin afslutning ved søndagsfrokosten, hvor man kan få et kig ind i dette spændende håndværk. Under søndagsfrokosten vil “Hænder og Huse” desuden stå for et snitteværksted, hvor man kan lave sin egen træske. Læs mere om workshoppen i øksearbejde her Workshop. Jernudvinding og øksearbejde.

I år byder vi atter velkommen til Herning Husflid, der vil demonstrere trædrejning og meget andet. Gå heller ikke glip af smagsprøver på de spændende og hjemmelavede kryddersnapse, som Uldjydernes Bjesklaug medbringer.

Find et solrigt – eller skyggefuldt – sted, slå dig ned med familien og nyd en søndag i Herning 1800-tals landsby. Tag gerne tæpper med til at sidde på. Hvis solen ikke er i søndagshumør, rykker vi hele programmet indenfor.

Gratis entré.

12.08.2018