8. marts kvinder, frigørelse og fredagsøl på Tekstilmuseet

8. marts – Kvinder, frigørelse og fredagsøl

Obs. der er meget få pladser tilbage til dette arrangement. Oplever du at tilmeldingen er fuld, så send os en mail på kontakt@museummidtjylland.dk, så kan du komme på venteliste – og vi opretter endnu en tur, samme dag, hvis der er nok tilmeldte.

Kom med på guidet tur tilbage i tiden og følg i de midtjyske kvinders fodspor. Fra yderst til inderst.

Tekstilindustrien havde en kæmpe indvirkning på kvindefrigørelsen i det midtjyske i 1950’erne og frem.

Denne guidede tur tager jer med tilbage i tiden og lader jer følge i kvindernes fodspor.

Kvinderne kom fra gårdene og ind på fabrikkerne, tjente egne penge og fik råd til nye varer. Her i blandt hygiejnebind. Tekstilmuseet har Danmarks antageligt eneste historiske hygiejnebindsmaskine, som vi tænder for på turen. Undervejs taler vi om alt det nye; børnehaver, fritidsinteresser, løn, men også ensomhed, dobbeltarbejde og nedslidning.

Inden turen får vi en fyraftensøl eller et glas vin og lidt lette snacks.

08.03.2024

Kl. 16.00-17.30

Pris: 129 kr. (inkluderer guidet tur, et glas vin eller øl, snacks og en lille goodiebag)

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +