Udover de forskellige formidlingstilbud på og omkring vores fem museer, har vi også sammensat en række klassekasser, som kan anvendes til læringsforløb ude på skolerne, og som bringer museet ud til jer.

I kan se en kort film om vores museer før jeres besøg her: Tekstilmuseet, Frilandsmuseet Herning, Herningsholm Museum, Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum.

Tekstilmuseet

På Tekstilmuseet får I indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen – og identitet og udvikling til Midtjylland.

Mens det meste tøj i dag er lavet på den anden side af kloden, er det ikke længe siden, at Midtjylland var centrum for en omfattende tekstilproduktion. Udstillingen Made in Midtjylland viser, hvordan tekstilproduktionen eksploderede i 1950’erne, skabte jobs og vækst og fik det midtjyske til at boome for så at gå world wide.

Vi tilbyder undervisningsforløb til alle alderstrin og niveauer på Tekstilmuseet.

Se alle forløb på Tekstilmuseet her.

Klosterlund Museum

I udstillingerne på Klosterlund museum kan I opleve originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen. Vi fortæller historien om, hvordan der har boet mennesker i området i flere tusinde år, hvordan de levede – og især om hvordan de gennem årene har udnyttet mosernes tørv. På Klosterlund Museum tilbyder vi en række undervisningsforløb til forskellige alderstrin og niveauer.

Se alle forløb på Klosterlund Museum her.

Frilandsmuseet Herning

Frilandsmuseet Herning giver en helt særlig mulighed for at opleve landlivet på den vest- og midtjyske hede, som det foregik i 1800-tallet. På museet findes flere historiske huse og en smedje.

I kan gå på opdagelse i Jens Nielsens Bondegård, som er en af museets mest populære attraktioner – særligt for børn. Her viser mere end 100 forskellige perspektivkasser livet og årets gang på en bondegård i starten af 1900-tallet.

På Frilandsmuseet Herning tilbyder vi en række undervisningsforløb til forskellige alderstrin og niveauer.

Se alle forløb på Frilandsmuseet Herning her.

Særligt til 3. klasser

Museum Midtjylland og Herning Kommune udbyder i skoleåret 2021/22 og 2022/23 det gratis undervisningsforløb “Hvor er det du kommer fra?” for alle 3. klasser på Herning Kommunes folkeskoler. Forløbet tager eleverne 80 år tilbage i tiden, hvor de møder landarbejderen Niels, der søger arbejde på fabrikkerne i Herning.

Forløbets formål er give eleverne et indblik i, hvad deres lokale historie tager udgangspunkt i samt være med til at åbne øjnene for historiefaget. Det afvikles på Tekstilmuseet i Herning. Selve forløbet er gratis og som noget særligt tilbydes gratis buskørsel til og fra skolen.

Forløbet kan bookes til afvikling med start kl. 9.00. Der kan være en klasse ad gangen på forløbet. Klassen er velkommen til at blive længere på museet end det bookede tidsrum og dykke yderligere ned i historien. Bussen kører tilbage til skolen kl. 12.

Booking og spørgsmål rettes til undervisning@museummidtjylland.dk eller på tlf. 5458 8066 i telefontiden mandag-torsdag kl. 12.30-16.00.

Læs mere her.

Arkæologisk tur

Vil du høre mere om dit nærområdes historie, så arrangerer Museum Midtjylland arkæologiske ture i både byerne og det åbne land. Turen kan tage udgangspunkt i lokalområdets kendte fortidsminder og spændende arkæologiske fund. Kontakt os for at høre nærmere.

 

Klassekasser

Vi har udviklet otte klassekasser til brug på skolerne. Kasserne er beregnet til én lærer og 25-30 elever, og de giver mulighed for at få historien lidt mere ind under huden – også hvis man ikke har mulighed for at komme forbi museet.

Klassekassernes temaer er:
  • Ældre og yngre stenalder (klassetrin: 0.-3. klasse, 4.-6. klasse)
  • Mad som på Hammerum-pigens tid (klassetrin: 0.-3. klasse, 4.-6. Klasse)
  • Mad omkring 1800-1900-tallet (klassetrin: 4.-6. klasse)
  • Børns liv og skolen omkring 1900 (klassetrin: 0.-3. klasse, 4.-6. Klasse)
  • Tekstilproduktion i jernalderen (klassetrin: 4.-6. klasse)
  • Tekstilproduktion før industrialiseringen (klassetrin: 4.-6. klasse)
  • Mode og beklædning (klassetrin: 8.-10. klasse, HHX, HTX)
  • Innovation – lav din egen virksomhed (klassetrin: 8.-10. klasse, HTX, HHX)

Kasserne udlånes gennem VIA CFU, hvor der også kan læses meget mere om indhold og funktion.

Kontakt

Vil du booke et undervisningsforløb eller har du spørgsmål?

Kontakt os på:
undervisning@museummidtjylland.dk eller på 54588066 i telefontiden mandag til torsdag kl. 12.30-16.00.

 

Inden jeres besøg

I kan se en kort film om vores museer før jeres besøg her: Tekstilmuseet, Frilandsmuseet Herning, Herningsholm Museum, Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum.

Ønsker I at besøge os på egen hånd bedes I give besked til os på undervisning@museummidtjylland.dk inden jeres besøg.