We are the champions udstilling på Tekstilmuseet

Ny udstilling

We are the champions

I sommeren 2024 åbner en ny udstilling på Tekstilmuseet om sport, tøj og fællesskaber. Her kan du komme tæt på lokale og nationale helte - og få sved på panden.

Læs mere

16.10.2023

Kulturen er, hvor du er

Ved Kulturnatten 2023 var der premiere på filmen "Kultur er, hvor du er", som handler om kulturlivet i Ikast-Brande.

Læs mere
Kulturen er, hvor du er. Film om kulturlivet i Ikast-Brande
Jul på den gamle fabrik på Tekstilmuseet

Fra d. 11. november

Jul på Museum Midtjylland

Julen nærmer sig med hastige skridt og på Museum Midtjylland byder vi indenfor til hyggelige arrangementer for både voksne og børn - kom og lav dine egne julegaver, besøg juleboder og meget mere!

Læs mere

Jul på Herningsholm Museum

Jim Lyngvilds Kongerækken

Hernings ældste bygning slår d. 24. november dørene op til en kongelig jul, når Jim Lyngvilds 'Kongerækken' indtager den gamle herregård. Der bliver også masser af julestemning i de smukke stuer.

Læs mere
Jul på Herningsholm Museum med Jim Lyngvilds Kongerækken
Vi søger sportstøj og ting til ny udstilling på Tekstilmuseet

14.09.2023

Vi har brug for din hjælp

På Tekstilmuseet i Herning arbejder vi på en ny udstilling om sport, tøj og fællesskaber. Derfor søger vi ting fra 1950’erne og frem, som har tilknytning til sport og idræt i Herning og Ikast-Brande Kommuner.

Læs mere

Uge 42

Efterårsferie for hele familien

Efterårsferien er lige om hjørnet og på Museum Midtjylland byder vi på spændende aktiviteter for hele familien. Vi har noget for alle aldre og interesser!

Læs mere
Museum Midtjylland
Brynje fra Hedegård

Arkæologi

Under pres

Museum Midtjylland har fået 3,3 mio. kr. til forskningsprojektet 'Under pres'. I samarbejde med Moesgaard Museum, Museum Horsens og Københavns- og Aarhus Universitet skal museets arkæologer på ny udgrave den unikke gravplads, Hedegård.

Læs mere

Særudstilling

Strik – inspireret af Bauhaus

'Seriøst strik for sjov' udstiller Bauhaus inspirerede værker på Tekstilmuseet fra d. 15. september. Kom og oplev kunstnerisk strik!

Læs mere
Udstilling med seriøst strik for sjov på Tekstilmuseet

Gratis entré til unge under 27

K7 – 7 dages kultur

I uge 37 er der gratis entré for unge under 27 år på over 150 museer og udstillingssteder landet over - også her på Museum Midtjylland.

Læs mere

Frilandsmuseet Herning

Landsbyfest

Søndag d. 20. august er det igen tid til den traditionsrige landsbyfest på Frilandsmuseet Herning. Medbring familien og madkurv og tag på søndagsudflugt i det grønne med historisk håndværk, gamle lege og meget mere.

Læs mere
Landsbyfesten på Frilandsmuseet Herning
audiowalks med Museum Midtjylland

Få historien i ørerne

Audiowalks – lyt til historien

Byer og landskab er fyldt med historier fra fortiden. Med Museum Midtjyllands audiowalks kan du høre nogle af de bedste historier, mens du står på stederne, hvor det hele foregik.

Læs mere

Nyt tiltag

Viden & fordybelse

Her på Museum Midtjyllands hjemmeside har vi netop lanceret en ny videns-side. Vi vil gerne gøre historien mere tilgængelig for alle, og i første omgang har vi digitaliseret et stort undervisningsmateriale for udskoling og gymnasieklasser.

Læs mere