Museum Midtjylland

Covid-19 retningslinjer

Sikkert besøg på Museum Midtjylland

På Museum Midtjylland passer vi godt på vores gæster, medarbejdere og frivillige. Her kan du få mere at vide om dit besøg og hvilke forholdsregler og retningslinjer vi følger i forbindelse med udbruddet af ny coronavirus.

Læs mere

Særudstilling på Frilandsmuseet Herning

Ane Marie – en af de sidste eneboere på heden

I anledning af Ane Maries 130-års fødselsdag åbner en udstilling, som giver et godt indblik i kvinden og myten, Ane Marie. Mange midtjyder kender hende, fordi hendes hus siden 1948 har været en del af Frilandsmuseet Herning.

Læs mere
Udstilling om Ane Marie på Frilandsmuseet Herning
Efterårsferie på Klosterlund Museum

Uge 42

Efterårsferie for hele familien

Efterårsferien er lige om hjørnet og på Museum Midtjylland byder vi på spændende aktiviteter for hele familien. Vi har noget for alle aldre og interesser!

Læs mere

Ny udstilling på Klosterlund Museum

Stenalderjægerne ved Bølling Sø

Den 9. oktober åbner vi en ny permanent udstilling på Klosterlund Museum. Udstillingen sætter fokus på hvordan stenalderjægerne levede i området omkring Bølling Sø for tusindvis af år siden.

Læs mere
Dronningestrik Særudstilling på Tekstilmuseet

Særudstilling 01.10.20 – 31.01.21

Dronningestrik – De royale masker

På Tekstilmuseet åbner vi til oktober op for en royal særudstilling, når Ulla og Koushi fra 'Den store Strikkedyst' udstiller strikkede værker lavet med inspiration i H.M. Dronning Margrethes garderobe og kunstværker.

Læs mere

Gratis entré for unge under 27

Golden Days – Forever Young

Er du under 27 år gammel? Så kan du fra mandag d. 7. september til søndag d. 13. september 2020 få gratis adgang til 70 museer og udstillingssteder over hele landet – og herunder også Tekstilmuseet og Herningsholm Museum.

Læs mere
udstilling på Tekstilmuseet
audiowalks med Museum Midtjylland

Få historien i ørerne

Audiowalks – lyt til historien

Byer og landskab er fyldt med historier fra fortiden. Med Museum Midtjyllands nye audiowalks kan du nu høre nogle af de bedste historier, mens du står på stederne, hvor det hele foregik.

Læs mere

Særudstilling 04.09.2020-01.11.2020

Strik en prik

Fredag d. 4. september er der på Vester Palsgaard Skovmuseum fernisering på udstillingen 'Strik en Prik', med foreningen Seriøs Strik for Sjov.

Læs mere
Udstillingen Strik en prik på Vester Palsgaard Skovmuseum
Barnevogsnbyvandring

Nyt tiltag

Rullende historie

På Museum Midtjylland har vi udviklet en række rullende byvandringer så både cykel-entusiaster, barslende og gangbesværede kan komme på tur i historien!

Læs mere

Vi søger nye museumsværter

Kunne du tænke dig et alsidigt studiejob, hvor du både får mulighed for at tage imod gæster, ekspedere i butik og stå i café? Så bliv museumsvært på Museum Midtjylland! 

Læs mere
Butik og café på Tekstilmuseet

Frilandsmuseet Herning / 15.08-27.08.2020

Sæt lyd på historien

Hvordan lyder historien? På Frilandsmuseet Herning kan museets gæster være med til at skabe deres helt egen unikke lydkulisse, når vi åbner dørene for en helt særlig lydinstallation i august.

Læs mere

Sommerferieaktiviteter 2020

Sommer på Museum Midtjylland

Sommeren er over os og på Museum Midtjylland byder vi på masser af oplevelser for både store og små. Du kan få fingrene i historien og prøve kræfter med forskellige håndværksteknikker, komme med på byvandringer eller se vores mange udstillinger.

Læs mere
Sommer på Klosterlund Museum