Maja Medarbejder Museum Midtjylland

Pressemeddelelser

MADE IN MIDTJYLLAND

Ny udstilling på Tekstilmuseet fortæller i ord, lyd og billeder historien om den midtjyske tekstilindustri i det 20. århundrede. Det er historien om dramatiske op- og nedture – om vækst, der sprængte alle rammer, og om udflytninger, fabrikslukninger og syersker, der mistede deres arbejde, da den globale virkelighed bankede på.

MADE IN MIDTJYLLAND – en ny udstilling på Tekstilmuseet

I 1950’erne eksploderer tekstilindustrien og byerne boomer. Mænd og kvinder ansættes på fabrikkerne eller starter deres egne i kældre og baghuse – og helt nye livsvilkår opstår. Made in Midtjylland er fortællingen om, da Danmark blev moderne – og hvordan tekstilindustrien i det midtjyske ikke kun trak tråde ud i det lokale område og resten af landet, men også til resten af verden.

Gennem originale genstande, farverige illustrationer, digitale installationer, film og personlige, levende fortællinger fra de mennesker, som var med til at forme industrien, lader udstillingen dig komme helt tæt på den unikke historie om den midtjyske tekstilindustri. Det sker i autentiske rammer og med en markant og nytænkende scenografi, hvor tekstiler og maskiner gennemsyrer designet.

Udstillingsdesign & scenografi: Torden & Lynild
Grafisk Design: Heavy
Digitalt Design: Kiss the Frog
Adresse: Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning
Udstillingen åbnede 1. juni og er permanent – læs evt mere her.

Laura Liv Weikop, museumsdirektør
+45 91 89 88 68 / llw@museummidtjylland.dk

Maja Theodoraki, kommunikationsansvarlig
+45 91 89 02 31 / mt@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
25% flere besøgende på Museum Midtjylland i 2017

Der er sat skub i sagerne og fremgang på Museum Midtjylland. Efter den nye direktør Laura Liv Weikops tiltrædelse i januar 2017 har museet satset benhårdt på at skærpe og udvikle især dets udadrettede formidlings- og kommunikationsaktivitet. Og det har givet pote.

Trods et delvist lukket Tekstilmuseet har Museum Midtjylland haft en fremgang på 25,4% i besøgstallet i 2017, hvor 23.303 besøgende lagde vejen forbi et af museets oplevelses- og formidlingstilbud. Og selvom besøgstallet endnu ikke er helt deroppe, hvor museet på sigt drømmer sig hen, er det et stort og imponerende skridt i den rigtige retning – og noget vi på museet er ret så stolte over. Det er selvfølgelig også en succes, som museet går benhårdt efter at følge op på i indeværende år – med åbningen af en ny udstilling på Tekstilmuseet som et særligt es. For der skal selvfølgelig mange flere besøgende ind endnu, og arbejdet med at udvikle er først lige gået i gang.

For yderligere information kontakt:
Laura Liv Weikop, Museumsdirektør
llw@museummidtjylland.dk

Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.