Maja Medarbejder Museum Midtjylland

Pressemeddelelser

Museets Helte
Nyt fritidstilbud til børn i alderen 8-13 år

Drømmer du om at udforske fortidens mysterier og få lov at røre ved ægte oldsager? Har du lyst til at lave en spændende udstilling? Eller er du bare nysgerrig efter at opleve, hvad der sker på et museum udenfor åbningstiden?

I løbet af fire tirsdage kan du blive børnearbejder på Klosterlund Museum og sammen med museumsinspektøren prøve kræfter med nogle af de mange spændende opgaver og oplevelser, som man kan møde, når man arbejder på et museum.

DET KOMMER VI TIL AT LAVE

5. marts 2019 kl. 17-18.30
Vi skal på opdagelse i museets gemmer. Er der ting, vi kunne tænke os at undersøge nærmere? Du kan komme helt tæt på oldsager, der er tusinder af år gamle, og være med til at gætte på, hvad de mon har været brugt til, og hvad de kan fortælle af historier. Måske får vi brug for både lup og mikroskop! Lige som voksne museumsforskere skal vi også tegne, fotografere eller skrive lidt om de opdagelser, som vi gør.

2. april 2019 kl. 17-18.30
Vi tager hul på arbejdet med en ny udstilling, som vi skal lave i fællesskab. Vi skal tænke over hvilke ting, vi gerne vil udstille, og hvem udstillingen skal være henvendt til. Hvad vil vi gerne vise og fortælle? Og hvad får vi brug for? Montrer, spots, udstoppede dyr eller digitale medier?

7. maj 2019 kl. 17-18.30
Vi skal ud og se, om vi kan gøre arkæologiske fund på jordoverfladen. Vi skal også opleve hvordan man kan få ny viden om historien ved at prøve ting på egen krop. Hvordan hugger man for eksempel flint, og hvordan var det at gå klædt som i jernalderen. Ja, og så skal vi selvfølgelig også videre med vores udstilling.

4. juni 2019 kl. 17-18.30
Vi skal færdiggøre vores udstilling, og gøre klar til udstillingsåbning for jeres forældre, søskende, naboer og venner. Du må gerne invitere alle, du kender!

ALDERSGRUPPE: 8-13 år

TIDSPUNKT: Første tirsdag i måneden (5/3, 2/4, 7/5 og 4/6) kl. 17-18:30

STED: Klosterlund Museum, Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

PRIS: Hele forløbet koster 100 kr. pr. barn. Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

Forældre, som afleverer børn og har lyst til at blive på museet kan benytte tiden til at drikke en kop kaffe i museets café, kigge på udstillingerne eller gå en tur i den smukke natur omkring Bølling Sø.

JULIE LOLK

Museumsinspektør

jl@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
Særudstilling Midtjyske tæpper
Anne Mette Larsens tekstile tur gennem Midtjylland

I særudstillingen Midtjyske tæpper har fire midtjyske lokaliteter været igennem Anne Mette Larsens tekstile vridemaskine.

Anne Mette Larsen har igennem mange år som væver og kunsthåndværker skabt et personligt udtryk karakteriseret af et anarkistisk farvevalg og en stram lodret/vandret komposition. Over for dette håndværk henter hun forskellige benspænd i sine omgivelser. Hun stiller sig den opgave, at formidle konkrete fakta, lovmæssigheder, behov eller tilfældigheder i sine værker.

Det udefrakommende benspænd er i denne udstilling de fire lokaliteter: Tinnet krat, hvor Skjernåen og Gudenåen har deres udspring, Klostermølle ved Mossø og Badeanstalten og Skovvillaen ved Silkeborg. Resultatet er en serie tæpper produceret på Røros Tweed i Norge.

Udstillingen illustrerer den kunstneriske tilblivelsesproces: hvordan går man fra fire lokaliteter til ni unikke uldtæpper? Det indebærer mønsterdannelse, farvevalg, tekniske og kunstneriske indkredsninger. Det færdige produkt er smukke, uopslidelige tæpper, der formidler deres forankring i Midtjysk kulturhistorie.

FERNISERING TORSDAG D. 7. FEBRUAR KL. 16.00-18.00
Ved ferniseringen byder museet på et glas øl, og alle er velkomne. Arrangementet er gratis.

Udstillingen Midtjyske tæpper kan ses på Tekstilmuseet fra d. 8. februar til d. 25. august 2019. D. 17. marts kl. 14.00 er der foredrag med Anne Mette Larsen. Læs mere om dette på www.museummidtjylland.dk

KRISTINE HOLM-JENSEN

Afdelingsleder og Formidlingschef

khj@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.