Maja Medarbejder Museum Midtjylland

Pressemeddelelser

Laura Liv Weikop stopper som museumsdirektør
for Museum Midtjylland

Museumsdirektør for Museum Midtjylland, Laura Liv Weikop, stopper ved udgangen af april, og tiltræder pr. 1. maj en nyoprettet stilling som Museumschef ved Kongernes Samling, organisationen bag museerne på Koldinghus, Amalienborg og Rosenborg.

Alle på Museum Midtjylland er selvfølgelig kede af at skulle sige farvel til Laura, men kigger tilbage på fire gode år med fart på og rivende udvikling samt et rigtig godt samarbejde.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er med meget stor beklagelse, at jeg som formand for Museum Midtjyllands styrelse har modtaget Lauras opsigelse. Samtidig vil jeg også være den første til at ønske hende et stort tillykke med det nye job – et job som hun naturligvis ikke kan sige nej til. Ja, det må vel nærmest siges at være et drømmejob indenfor museumsverdenen. Jeg kan da midt i dette derfor også glæde mig over og også være lidt stolt over, at Laura med sit helt fantastiske arbejde for Museum Midtjylland har gjort sig så godt bemærket, at hendes næste spring nu er til et job af denne kaliber som museumschef for Kongernes Samling – det er så flot.”

• Marianne Bjørn, Formand for Styrelsen for Museum Midtjylland

Laura Liv Weikop har siden sin tiltrædelse som direktør for Museum Midtjylland i januar 2017 været med til udvikle museet markant. Gennem de sidste fire år er museet blevet revitaliseret og professionaliseret – herunder med særligt fokus på udvikling og implementering af bredtfavnende formidlingstiltag, udstillinger og publikumstilbud, som på få år har sikret en besøgsfremgang på 60 %.

Hent pressemeddelelse
Ny udstilling på Klosterlund Museum

NY UDSTILLING OM STENALDERJÆGERNE VED BØLLING SØ

Museum Midtjyllands arkæologiske udgravninger har siden 1930’erne afdækket sporene fra nogle af Danmarks første beboere, som levede og interagerede med naturen i området for 12-9.000 år siden. En ny udstilling på Klosterlund Museum bringer nu historien om livet blandt de allerførste stenalderjægere frem i lyset!

HOT SPOT I JÆGERSTENALDEREN

De arkæologiske spor har vist, at Bølling Sø var et hot spot i jægerstenalderen! Allerede efter istidens afslutning for 11.500 år siden dukkede de første rensdyrjægere op ved søen. I årtusinderne derefter blev området flittigt brugt af jæger-samlere, der levede i små grupper på evig vandring og udnyttede landskabets muligheder fuldt ud. Nogle steder besøgte de kun ganske kortvarigt, men de bedste steder vendte de tilbage til igen og igen.

Historien om stenalderjægerne ved Bølling Sø er historien om vores tidligste ophav. Det er også fortællingen om tråde, der forbinder nutiden med den fjerneste fortid på en helt konkret måde gennem et ganske særligt landskab. Udstillingen på Klosterlund formidler, hvordan livet udfoldede sig blandt de tidligste beboere i på netop dette sted. Samtidig det udstillingens formål, at gøre fortællingerne fra fortiden, levende og relevante for de mennesker, som besøger stedet og landskabet i dag.

Hent pressemeddelelse
Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.