Maja Medarbejder Museum Midtjylland

Sokker – Kulturhistorie, kunsthåndværk og design

Fra d. 21.09.2018 – 06.01.2019
Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning

Vi bruger og kender dem alle: sokker. Men hvad er det egentlig for et håndværk og en historie, som ligger bag de to stykker tekstil, vi næsten hver dag tager på fødderne? Og hvordan kan man tænke det nyt, så en sok ikke bare er en sok?

I udstillingen SOK IT UP! udforsker tekstildesigner Sky Lucy Young sokken som tekstilt designobjekt og kunsthåndværk. Målet er at se på sokken med nye øjne – og resultatet er en række formeksperimenter, en udførlig designproces og en hyldest til strømpen som håndværk.

Udstillingen SOK IT UP! er derfor en nytænkning af traditionerne og kulturhistorien, som finder sted gennem et fokus på håndværket og en kunstnerisk fortolkning af egnen baseret på de mange farverige, historiske fortællinger, folkeviser, malerier, fotografier og tekstiler.
Så er sokken bare noget, vi tager på og affinder os med som en nødvendighed? Eller er det langt mere end det?

Velkommen til SOK IT UP!

KONTAKT:

KRISTINE HOLM-JENSEN
Formidlingschef
khj@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
Sommerfest på Vester Palsgaard Skovmuseum

Søndag d. 19. august kl. 10-16

Igen i år byder sommerfesten ved Vester Palsgaard Skovmuseum på spændende boder med kunsthåndværk, husflid, arbejdende værksteder og aktiviteter for børnene.

Børnene kan bl.a. male på sten og prøve at dreje snurretoppe. Der bliver også kærnet smør og børnene må gerne give en hånd med i arbejdet. Det var nemlig børnenes arbejde at kærne smør i gamle dage. Vi finder legekassen med gamle lege frem – kom og leg den gamle leg ”Stik Palles øje ud”.

Nørre Snede Husflidsforening er repræsenteret ved Marny Rasmussen og Helny Bartnik. Lene Kallesøe og Mona Fisker viser flotte kreative husflidsvarer frem. Jan Lykke viser sine flotte knive frem og Bente Lykke viser sine kreative evner med filt.

De kreative damer fra Seniorlandmændene fra Herning viser forskellige teknikker indenfor kniplinger og orkis. Landmændene viser udviklingen i elektriske hegn gennem tiden. Børstenbinder Conny Kristensen medbringer flotte børster og koste til enhver lejlighed. Trædrejer Knud Bartnik viser sine flotte træ-figurer.

Hans Peder Løhde medbringer et mobilt savværk og vil save Douglas træ op. Nørre Snede jagtforeningen deltager og ligeledes og fortæller om foreningens aktiviteter.

Medlemmerne af museets støtteforening arrangerer en frokostmenu med kød, pølser og salat.

Kom og nyd en hyggelig dag i det grønne. Vi glæder os til at se jer!

PRAKTISK INFORMATION:

Tid: Søndag d. 19. august kl. 10-16

Sted: Palsgårdvej 9, 7362 Hampen

Pris: 50 kr. for voksne, Gratis for børn under 18 og medlemmer af museets støtteforeninger.

KONTAKT:

BRIT VESTERGAARD

Museumsinspektør

+45 96 26 19 40/51 55 72 27

bv@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.