Pressekontakt

Pressemeddelelser

Hedegård – Ny stor bevilling til forskningsprojekt

24.10.2023

Museum Midtjylland har netop modtaget en generøs bevilling på 3.3 millioner fra Augustinus Fonden til et stort anlagt arkæologisk forskningsprojekt: ’Under pres’.

Museum Midtjyllands arkæologer har i mange år arbejdet sammen med kollegaer fra Museum Horsens og Moesgaard Museum om at realisere netop dette forskningsprojekt.

Med denne bevilling fra Augustinus Fonden bliver der i sommeren 2024 omsider sat gang i en udgravning ved Hedegård, som ligger lige på kanten af Skjern Ådal, syd for Ejstrupholm.

Nyere undersøgelser har kastet lys over, at der, udover en stor landsby fra lige omkring kr.f., også ligger en befæstning – muligvis en borg – i området. I slutningen af 80’erne blev der i området udgravet en gravplads, som viste sig at være en af Nordens mest spektakulære gravpladser fra jernalderen. Sammen med udenlandske specialister, studerende og forskere fra Københavns- og Aarhus universiteter og arkæologisk- og naturvidenskabelig afdeling på Moesgaard Museum skal Museum Midtjyllands arkæologer nu udgrave Hedegård på ny.

Hent pressemeddelelse
Rekordmange besøgende på Museum Midtjylland i 2022

27.01.2023

På Museum Midtjylland har besøgstallet i 2022 slået rekord. Der har været lige over 30.000 besøgende i alt på museerne, til åbne udgravninger, byvandringer og på undervisningsforløb. Museet skal 35 år tilbage for at finde et større besøgstal. Museum Midtjylland har nemlig kun én gang tidligere haft over 30.000 gæster, og det var i 1987.

Det flotte besøgstal er effekten af en række af museets nye tiltag, og det lover godt for fremtiden. Men besøgstallet bekræfter også en generel tendens på landsplan, hvor mange museer melder om, at man nu har overvundet de hårde år under Corona, hvor museerne holdt lukket i lange perioder og besøgstallet som følge deraf raslede ned. Op til corona-nedlukningen havde Museum Midtjylland da også over en årrække frem til 2019 et støt stigende besøgstal, og museet ser nu ud til at være tilbage på sporet.

Hent pressemeddelelse
Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.