Maja Medarbejder Museum Midtjylland

Pressemeddelelser

25% flere besøgende på Museum Midtjylland i 2017

Der er sat skub i sagerne og fremgang på Museum Midtjylland. Efter den nye direktør Laura Liv Weikops tiltrædelse i januar 2017 har museet satset benhårdt på at skærpe og udvikle især dets udadrettede formidlings- og kommunikationsaktivitet. Og det har givet pote.

Trods et delvist lukket Tekstilmuseet har Museum Midtjylland haft en fremgang på 25,4% i besøgstallet i 2017, hvor 23.303 besøgende lagde vejen forbi et af museets oplevelses- og formidlingstilbud. Og selvom besøgstallet endnu ikke er helt deroppe, hvor museet på sigt drømmer sig hen, er det et stort og imponerende skridt i den rigtige retning – og noget vi på museet er ret så stolte over. Det er selvfølgelig også en succes, som museet går benhårdt efter at følge op på i indeværende år – med åbningen af en ny udstilling på Tekstilmuseet som et særligt es. For der skal selvfølgelig mange flere besøgende ind endnu, og arbejdet med at udvikle er først lige gået i gang.

For yderligere information kontakt:
Laura Liv Weikop, Museumsdirektør
llw@museummidtjylland.dk

Hent pressemeddelelse
Søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning

Søndag den 13. august er det igen tid til den traditionsrige søndagsfrokost på Frilandsmuseet Herning, hvor fhv. minister Bertel Haarder vil tale i anledning af museets 125-års jubilæum. Medbring familien og madkurven med drikkevarer og tag på søndagsudflugt i det grønne med fællessang, gamle lege og meget andet for både børn og voksne.

I år ville det gamle Herning Museum have fyldt 125 år, og vi vil gerne fejre vores fælles museums traditionsrige og stolte historie i festligt lag denne søndag. Vi har derfor indbudt Bertel Haarder, der kl. 13.00 vil holde festtale med titlen ”Hvorfor kommer flere og flere på museer, festivaler og folkemøder?”.

Der vil i eftermiddagens løb være masser af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan prøve kræfter med både uldaktiviteter og rebslagning, lege gamle lege, ligesom du kan lære at snitte på snittebænken. Husk også at slå en handel af med hosekræmmeren, der i dagens anledning medbringer sit uldbylt, som er spækket med tekstile varer fra Tekstilmuseet.

På gårdspladsen foran stuehuset underholder et spillemandsorkester med autentisk spillemandsmusik. Landsbylaugets medlemmer viser også gerne rundt i de mange historiske huse og i den populære udstilling om livet på Jens Nielsens bondegård. Der vil også være mulighed for hestevognskørsel.

Håndværkerne vil på dagen fremvise traditionsrige håndværksteknikker, og i den gamle smedje kan du opleve smedenes arbejde med jern over den varme ild. Senere på dagen tænder vi op i den gamle bageovn og bager landsbybrød, og der vil være mulighed for at købe kaffe, the og most. Du kan også møde biavleren, der demonstrerer slyngning af honning, som der også vil være smagsprøver på.

I år byder vi atter velkommen til Herning Husflid, der vil demonstrere trædrejning og meget andet. Besøg også Lokalhistorisk Arkiv, der i dagens anledning ekstraordinært slår dørene op.  Gå heller ikke glip af smagsprøver på de spændende og hjemmelavede kryddersnapse, som Uldjydernes Bjesklaug medbringer.

Find et solrigt – eller skyggefuldt – sted, slå dig ned med familien og nyd en søndag i Hernings 1800-tals landsby. Tag gerne tæpper med til at sidde på. Hvis solen ikke er i søndagshumør, rykker vi hele programmet indenfor.

Der er gratis entré for både børn og voksne.

Husk også, at Frilandsmuseet Herning holder åbent hver torsdag kl. 9.00 til 12.00.

Praktisk information:

Tid: Søndag den 13. august 12.00 – 16.00. Dørene åbnes kl. 11.00.

Sted: Frilandsmuseet Herning, Museumsgade 32, Herning

Yderligere information:

Museumsinspektør Jesper Meyer Christensen

E-mail: jmc@museummidtjylland.dk. Telefon: 24 24 34 55

Hent pressemeddelelse
Se alle pressemeddelelser

Pressemateriale

Her kan du se og downloade vores pressemateriale. Billederne må anvendes til redaktionel brug ved kreditering af Museum Midtjylland. Billederne må ikke bruges til kommercielle formål uden forudgående tilladelse fra Museum Midtjylland.