audiowalks med Museum Midtjylland

Audiowalks – lyt til historien

På Museum Midtjylland har vi lavet en række audiowalks for alle, der gerne vil ud og gå på opdagelse i historien.

Du kan gå en tur i Herning, Ikast, omkring Bølling Sø og Palsgård Skov, og blive klogere på både den historie som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk.

Alt du skal bruge er en mobil eller tablet og et par høretelefoner, så er du klar til at tage på by- eller skovvandring.

OBS. Bruger du din mobil til at se ruterne og lytte til historierne på, fungerer det mest optimalt ved at bruge browseren i stedet for Google Maps app’en.

På vandring omkring Bølling Sø

Landskabet ved Bølling Sø er fyldt med gode historier og hilsner fra fortiden. Din guide i ørerne, er museumsinspektør Julie Lolk.

Lytteposterne ligger indenfor en radius af 1,5 km fra Klosterlund Museum og kan tages i vilkårlig rækkefølge. Ved museet er der parkeringspladser, toiletter, borde/bænke og et overdækket madpakkehus. Museet har gratis adgang og en lille café.

Se kortet og lyt til historierne her.

Skovvandring i Palsgård Skov

Kom med på en guidet tur rundt i Palsgård Skov. Turen starter ved Vester Palsgaard Skovmuseum og i øret har du museumsinspektør Brit Vestergaard.

Turen er en rundtur via Hampenbjergvej – Troldsø Brandlinie – Arritskovvej – i alt ca. 3,3 km på både skovveje og asfaltvej.

Se ruten og lyt her.

Det eksplosive Herning

Hør mere om hvordan Herning på 200 år har udviklet sig fra en støvet jordvej til en stor by på næsten 50.000 indbyggere – en udvikling fra landbrugssamfund til en messe-, sports- og eventby.

Din guide er museumsinspektør Kristine Holm-Jensen.

Se ruten og hør fortællingerne her.

Byvandring i Ikast

I efterkrigstiden forvandlede Ikast sig fra at være en lille by på heden til at blive en sprudlende industriby – og drivkraften var tekstilindustrien som sprængte alle rammer for vækst på ganske kort tid.

Hør fortællingen her. Din guide i ørerne er museumsinspektør Kristine Holm-Jensen.

Se ruten og hør fortællingerne her.

01.01.2021 - 31.12.2022

Hele døgnet