Brydningstiden - vandresti i Ørre

Bustur til Ørre og Sammelstedby

Rejs 150 år tilbage i tiden til Brydningstiden i Ørre. Vi tager på bustur til Ørre, hvor historiker Charlotte Lindhardt på udvalgte steder fortæller om perioden 1870-1900, hvor Ørre og Sinding undergik store forandringer. Der var nedbrud, opbrud, nybrud og gennembrud. De religiøse vækkelser stod stærkt, forskellen mellem rig og fattig var stor, heden blev opdyrket, og højskolerne gav bønderne nye muligheder.

 

Vi starter ved Sindinggård og får fortællingen om Søren August Fjelstrup, dernæst kører vi til Ørre og hører om de kirkelige retninger, afholdsbevægelsen og de personer, som prægede tiden, inden vi slutter ved fattigkolonien Sammelstedby og Blicherstenen.

 

Vandrestien Brydningstiden er udarbejdet i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv Sinding-Ørre, Sinding-Ørre Borgerforening, Museum Midtjylland og Herning Kommune.

 

Afgang fra Markedspladsen kl. 13.00.  Hjemkomst ca. kl. 18.00.

 

Turen arrangeres i samarbejde mellem Historisk Forening for Herning Kommune, Museumsforeningen for Museum Midtjylland og Museum Midtjylland.

 

Pris for medlemmer af Historisk Forening og Museumsforeningen for Museum Midtjylland: kr. 250 pr. person, inkl. bus og kaffe med brød.

Ikke-medlemmer kr. 300.

 

Bindende tilmelding senest 1. september ved indbetaling til Handelsbanken reg.nr. 7620, konto 4001135.

 

Husk at angive navn og mailadresse/tlf. nr.

10.09.2023

Kl. 13.00-18.00

Pris: Pris for medlemmer af Historisk Forening og Museumsforeningen for Museum Midtjylland: kr. 250 pr. person, inkl. bus og kaffe med brød. Ikke-medlemmer kr. 300.

Bustur til Ørre og Sammelstedby

Markedspladsen, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået