Strikke workshop på Tekstilmuseet Det inderste tøj

Det inderste tøj

Eventyrlystne strikkere kan nu igen få adgang til Museums Midtjylland samling af strikkede tøj, til inderst på kroppen, og lave deres egne nyfortolkninger. Det sker i løbet af fem strikke-workshops i løbet første halvår af 2022.

Museum Midtjylland her en spændende samling af beklædning, til den inderste del af kroppen, både ensfarvede og tofarvede, som indbyggerne på heden brugte til at holde varmen i den hårde vestenvind.

I løbet af fem mødegange vil vi undersøge beklædningsgenstande fra museets samlinger. Der bliver tid til at studere undertrøjer, huer, hoser og andre uldne genstande helt tæt på, så vi kan finde ud af, hvordan de er strikket. Efter vi har set og talt om genstandene skal vi lave individuelle strikkeprøver af detaljer. Det kan være de detaljer, der synes mest interessante eller de sværeste at gennemskue i originalerne. Ved at sammenligne vores eget strik med originalerne kan vi efterhånden danne os en mening om, hvordan originalerne er strikket.

Der vil undervejs i forløbet være små oplæg om Midtjyllands strikkehistorie, og vi kan finde på at hente flere genstande frem fra samlingerne. Det afhænger af hvad deltagerne interesserer sig for og hvilke spørgsmål, der dukker op undervejs. På denne workshop skal vi eksperimentere og udveksle viden og erfaring fra hinandens resultater.

Kurset er for de eventyrlystne strikkere, som får lys i øjnene ved tanken om at kaste sig ud i strik-eksperimenter. Man skal have lyst til at eksperimentere med at strikke uden mønster eller facitlister.

Datoerne er: 3. februar, 3. marts, 7. april, 5. maj & 2. juni, kl. 17-20

Prisen for alle fem mødegange er 620 kr. og der betales ved første mødegang.

Tilmelding er nødvendig og skal ske via denne side.

03.02.2022

Kl. 17.00-20.00