Fastelavn og vinterferiesjov på Frilandsmuseet Herning i uge 7

Fastelavn og vinterferiesjov

Torsdag den 13. februar fejrer vi fastelavn på Frilandsmuseet Herning for hele familien. Her kan du pynte fastelavnsris, slå katten af tønden og høre om fastelavn i gamle dage. Der vil også være rig mulighed for at kigge inden for i Frilandsmuseets historiske hus eller besøge Jens Nielsens bondegård.

 

Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til tiden før reformationen. I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Ud over at nyde al den mad, der snart ville blive forbudt, var fastelavn også en periode, hvor verden blev vendt på hovedet, og hvor de almindelige normer ikke gjaldt.

 

Kl. 11.00 slår vi katten af tønden og kårer årets kattekonge og kattedronning. Helt frem til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat. Denne dag nøjes vi dog med lidt godter i tønden. Du må selvfølgelig meget gerne komme udklædt.

 

Hvis vejret tillader det, tænder vi bål op i museumshaven, hvor der kan bages snobrød for kr. 10. Indendørs kan man købe fastelavnsboller. Der vil ligeledes være salg af kaffe/the og saftevand. Museet modtager kontanter og Mobilepay.

 

Tøndeslagning og fastelavnsris er gratis.

13.02.2020

Kl. 10.00-13.00

Pris: Gratis

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået