Det lille Museum ved Klosterlund Museum

Historien om det lille museum i skoven

I år er det 90 år siden, at Klosterlund Museum opstod, og vi fejrer dagen med boller og kakao ved det lille museum i skoven. Museumsinspektør Julie Lolk og arkivleder Ejvind Lassen (Engesvang Lokalhistoriske Arkiv) fortæller alle de spændende og finurlige historier om museets tidlige ”barndom”.

 

I juni 1933 slår Klosterlund Museum dørene op for allerførste gang! Den røde, stråtækte bindingsværksbygning i Stenholt Skov er funklende ny, og ophavsmændene tørveproducent Martin Anchersen og vennen Søren Holdgaard kan stolt vise museet frem for offentligheden.

 

Åbningen fejres med pomp og pragt, for museumsprojektet har været længe undervejs, og begivenheden giver de lokale en stolthed over egnens spændende fortid.

 

Men blot 3 år efter åbningen tager tingene en uventet drejning, da en arkæologisk Danmarkssensation dukker frem af tørven ved Bølling Sø.

 

Hvad der videre skete, kan du høre mere om på dagen. Julie og Ejvind har nemlig snuset i de gamle avisartikler og fundet nye detaljer i de gamle historier.

 

Husk tøj og fodtøj efter vejret.

 

Mødested: Klosterlundvej 27, 7442 Engesvang.

 

Denne dag er der også gratis guidet tur i udstillingen ‘Ansigt til ansigt’ i anledning af fødselsdagen.

 

Søndag d. 18. juni er der stor fødselsdagsfejring med aktiviteter for hele familien.

15.06.2023

Kl. 18.30-20.00

Pris: Gratis

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Beklager, men denne begivenhed er overstået