jul på den gamle fabrik - julegaveworkshop på Tekstilmuseet i Herning

Jul på den gamle fabrik

Tekstilmuseet inviterer til julegaveværksted

Tekstilmuseet ligger i den gamle Herning Klædefabrik. Det er Hernings ældste fabrik, og d. 16. november forvandles den til julegavefabrik. Her kan børn og voksne sammen lave julegaver, som både er personlige og med et historisk strejf.

HISTORISK OG BÆREDYGTIG JUL

På dagen er der åbent i de forskellige værksteder. Børnene kan arbejde med stoftryk, filtning og flette og selv designe deres helt personlige julegaver. Det kan blive til smykker, nøgleringe, julekugler, kæpheste eller måske stof til indpakning af gaver, der både er eget design og bæredygtigt.

Tekstilmuseet melder sig også ind i kampen for en jul med mindre overforbrug og mindre affald. Som noget nyt byder museet inden for i gavepakkeværkstedet, hvor vi laver gavepapir af stofrester og lærer at pakke gaver ind efter japanske traditioner. Metoden kaldes furoshiki og er en japansk måde at pakke gaver ind på med stofklude. Gavepapiret kan genbruges år efter år. På den måde bliver der mindre gavepapir og bånd at køre på forbrændingen efter juleaften.

NISSERNE ER PÅ SPIL

En helt særlig aktivitet er nisseløbet, hvor børnene bevæger sig rundt på museet i jagten på materialer til deres egen trikotagenisse. De ser maskinerne, møder de frivillige og hører om tekstilindustriens historie i Midtjylland.

Museumsnissen har været på spil og gemt kravlenisser på hele museet. Børnene kan gå på skattejagt og tælle nisser. Blandt de, der kommer tættest på det rigtige antal, bliver der mandag d. 18. november trukket lod om forskellige præmier, bl.a. en nisse, som er sponsoreret af Maileg Aps, og andre gevinster.

Dagen igennem vil museets frivillige arbejde ved maskinerne, og i cafeen sælges gløgg og æbleskiver.

Der betales almindelig entré til museet. Voksne 75,-, pensionister 60,-, børn har gratis adgang. For at deltage i aktiviteterne i julegaveværkstederne skal der købes et klippekort, der koster 30 kr.

16.11.2019

Kl. 11.00-15.30

Pris: Der betales alm. entré til museet. Børn har gratis adgang