Kartoffelferie på Frilandsmuseet Herning

Torsdag i uge 42 kan du på Frilandsmuseet Herning holde efterårsferie som i gamle dage. Tidligere kaldte man dette afbræk mellem sommer og jul for kartoffelferien. Men selvom børnene havde fri fra skole, var der ikke meget ferie over den; børnene skulle nemlig hjælpe til med det hårde arbejde på gårdene med at grave kartofler op.

Denne dag kan du få jord under neglene, når kartoffelhøsten sættes ind på Frilandsmuseet Herning. Vi graver kartofler op i museets kålhave, og der vil være smagsprøver på forskellige kartoffelsorter. Vi fremviser også en række produkter, som gennem tiden er blevet udvundet fra kartofler.

Indenfor kan du lave dit helt eget og unikke kartoffeltryk på stof, ligesom du kan høre nærmere om kartoflens historie.

Arrangementet er gratis for børn. Voksne betaler 50 kr i entré. Vi tager imod kontanter og Mobilepay.

OBS! Tilmelding sker via Herning Idrætsråd.

17.10.2019

Kl. 10.00-13.00

Pris: Gratis for børn. Voksne betaler 50,- i entré.

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning