kartoffelferie-paa-frilandsmuseet-herning

Kartoffelferie på Frilandsmuseet Herning

Tag familien med og hold efterårsferie som i gamle dage på Frilandsmuseet Herning torsdag den. 21. oktober. Tidligere kaldte man dette afbræk mellem sommer og jul for kartoffelferien. Men selvom børnene havde fri fra skole, var der ikke meget ferie over den; børnene skulle nemlig hjælpe til med det hårde arbejde på gårdene med at grave kartofler op.

Denne dag kan du få jord under neglene, når kartoffelhøsten sættes ind på Frilandsmuseet Herning. Vi graver kartofler op i museets kålhave, og indenfor kan du kan lave dit helt eget og unikke kartoffeltryk på stof. Du kan desuden se landsbylaugets biavler slynge honning, lege gammeldags lege på Frilandsmuseets gårdsplads, og sammen med en af museets rundvisere gå på opdagelse i museets berømte perspektivkasser, der fortæller om livet på Jens Nielsens Bondegård.

Der bliver slynget honning kl. 11.

De øvrige aktiviteter foregår løbende i tidsrummet 10-13.

Arrangementet er for hele familien og fordrer forældredeltagelse. Tilmelding er ikke nødvendig.

21.10.2021

Kl. 10.00-13.00