Lørdags-ler på Klosterlund Museum

Lørdags-ler

Har du en keramiker i maven og har du lyst til at afprøve fortidens teknikker?

 

Så kom forbi Klosterlund Museum én af de kommende lørdage og deltag i en uformel og hyggelig keramik-workshop, hvor vi skæver til, hvordan de lavede keramik i oldtiden. Museets frivillige, Kirsti Dahl, viser dig hvordan!

 

Kirsti har mange års erfaring i at arbejde med keramik, så nybegyndere kan lære de basale tricks, og de mere garvede kan få en god snak om fælles interesser og måske udfordre sig selv ved at kopiere oldtidens keramikere.

 

Inde i museets udstilling er der et overdådigt bord med keramik fra jernalderen, hvor det er muligt at hente inspiration. Uanset om man er mest til de bittesmå, skæve kopper, som måske er lavet af børn, eller flotte, glittede kopper med hank.

 

Den færdige kop kan blive brændt i museets keramikovn næste gang, der tændes op. Ovnen blev bygget hen over sommeren sidste år efter jernalderforbillede og den blev testet i efterårsferien – med stor succes.

 

Keramikken foregår i museets overdækkede madpakkehus, og man skal ikke medbringe andet end sig selv, skabertrang og tøj, som gerne må blive beskidt!

 

På museet kan man også købe lidt lækkert i caféen eller gå på opdagelse i udstillingerne.

 

Lørdags-ler finder sted d. 22. og 29. juni. Det er gratis at komme workshoppen, og du kan deltage én eller begge gange, som du har lyst.

29.06.2024

Kl. 12.00-14.30

Pris: Gratis

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang