Vinterferie på Klosterlund Museum

På Klosterlund Museum åbner vi for sæsonen med masser af sjove familieaktiviteter i vinterferien.

Kom og lav et flot fastelavnsris, lav dit eget vokslys eller gå på jagt i udstillingerne efter skjulte lys i mørket.

Som en hilsen til fortiden slår vi dørene op for et kæphesteværksted på Klosterlund Museum i vinterferien. Her kan børn og barnlige sjæle lave og pynte deres egen hest og ride en paradetur rundt om museet.

Det var nemlig en almindelig skik at “ride fastelavn”. Unge mænd red rundt til gårdene, fik brændevin og samlede ind til det store fastelavnsgilde. Hestene blev pyntet flot med kulørte bånd og bjælder, og man slog katten af tønden fra hesteryg, holdt ringridning og andre lege.

Oprindelig festede man og spiste godt i dagene op til askeonsdag, hvor fasten gik i gang. Men efter reformationer gled fasten ud og festen blev tilbage. Faktisk blev fastelavnsugen kaldt ”den gale uge”.

Dét og meget mere, kan du blive klog på igennem sanserne på Klosterlund Museum.

Der er gratis entré for børn. Ved indgangen tilbydes et klippekort til alle børneaktiviteter. Klippekortet koster 25,- pr. barn og dækker udgifter til materialer. Til gengæld får børnene fine produkter at tage med hjem.

Der er åbent i museets café, hvor der kan købes drikkevarer, kage og andet lækkert.

Program for vinterferien på Klosterlund Museum:
Mandag d. 13. februar: Vinterferieaktiviteter
Tirsdag d. 14. februar: Vinterferieaktiviteter
Onsdag d. 15. februar: Museet er åbent, kl. 11-15
Torsdag d. 16. februar: Museet er åbent, kl. 11-15
Lørdag d. 18. februar: Museet er åbent, kl. 11-15
Søndag d. 19. februar: Museet er åbent, kl. 11-15

13.02.2023 - 14.02.2023

Kl. 11.00-15.00

Pris: 50 kr. (gratis for børn og unge under 18 år og medlemmer af museets støtteforeninger)

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang