Tekstilmuseet i Herning

Åbent hele vinterferien på Tekstilmuseet

Hele familien kan slå sig løs på Tekstilmuseet i HELE vinterferien. Hver dag kan der nydes fastelavnsboller i caféen, leges i Børnefabrikken og man kan gå på opdagelse i museets udstillinger.

 

MASKER OG MASKINER
Tirsdag og onsdag i vinterferien inviteres familiens yngste til at lave fastelavnsmasker i værkstedet. Man skal på opdagelse på fabrikken efter materialer og lave pomponer eller fletninger til haler. I systuen hjælper syerskerne med at sætte masken sammen.

 

Igen får man chancen for at komme med ind i maskinrummet og se hvad der formede Herning og resten af Midtjylland i det 20. århundrede. Maskinerne snurrer, og fabrikken summer som dengang Midtjylland var Danmarks strikke- og systue. Det er tirsdag og onsdag muligt at få en snak med museets frivillige som selv var med dengang tekstileventyret var på sit højeste. Der produceres endnu, og varerne findes i museumsbutikken.

 

Aktiviteterne er gratis når entré til museet er betalt. Børn og unge under 18 år har som altid gratis entré.

 

FAMILIETUR
Onsdag d. 15. februar kl. 10-11 kan hele familien komme med på en guidet tur igennem det midtjyske tekstileventyr.

 

I skal møde Niels som søger arbejde på fabrikkerne i 50’ernes Herning. Sammen med en af museets formidlere skal I være med til at forme Niels’ liv, når han flytter fra land til by. I kommer til at mærke livet i tekstilbranchen på egen krop, når fortid, nutid og fremtid bindes sammen. Der bliver mulighed for at tegne men også prøve at arbejde på akkord på en sjov måde, hvor I skal samarbejde om at få produktionen til at køre.

 

Tilmelding skal ske her.

 

Vi glæder os til at se jer i vinterferien!

13.02.2023 - 19.02.2023

kl. 11.00-16.00

Tekstilmuseet

Vestergade 20, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået