Find fede fund på Klosterlund Museum denne sommer

Sommeren 2024

Sommer på Museum Midtjylland

Sommeren er over os og på Museum Midtjylland byder vi på masser af oplevelser for både store og små. Du kan få fingrene i historien og se vores mange udstillinger.

Læs mere

Historie

Magdalene Munk og kyskhedsbæltet

På Herningsholm Museum kan du lige nu opleve et kyskhedsbælte. Måske er det netop det kyskhedsbælte, der går rygter om at Sigfrid von Rindscheid påførte sin kone Magdalene Munk tilbage i 1580'erne. Læs mere her.

Læs mere
Herningsholm Museum

Arkæologi

Besøg udgravningen ved Hedegård

Museum Midtjyllands arkæologer er denne sommer i gang med en længe ventet udgravning ved Hedegård. En af Skandinaviens rigeste gravpladser fra århundredet omkring Kristi fødsel.

Læs mere

Påske på Museum Midtjylland

Åbningstider og aktiviteter i påsken

I påsken har vi hyggelige aktiviteter på programmet for både store og små. Du kan blandt andet komme til påske på Frilandsmuseet Herning og strikkecafé på Tekstilmuseet.

Læs mere
Påske på Frilandsmuseet Herning
strikkecafe på Tekstilmuseet

Særudstilling

Fra Bindstouw til strikkecafé

I en ny udstilling på Tekstilmuseet trækker vi en tråd fra fortidens ”Bindestuer” til nutidens strikkecaféer. Udstillingen åbner med fernisering d. 21. marts, kl. 16 og tirsdag d. 26. marts inviterer GEM'erne til strikkecafé.

Læs mere

Uge 7

Vinterferie for hele familien

På Museum Midtjylland har vi masser af aktiviteter for hele familien i vinterferien. Se hvad der sker på vores museer her. Vi glæder os til at se jer!

Læs mere
Vinterferie på Tekstilmuseet. Maske, filt og pompondyr
Vi søger dit gamle sportstøj til udstillingen we are the champions

10.01.2023

Vi har brug for din hjælp

Skal din T-shirt hænge ved siden af Nøddesbos? På Tekstilmuseet i Herning arbejder vi på en ny udstilling om sport, tøj og fællesskaber. Derfor vil vi gerne have dine gamle sportstrøjer.

Læs mere

Uge 6

Hey, har du rød tråd i maskinen?

Vi tilbyder gratis undervisningsforløb for udskolingselever i uge sex med fokus på bind, krop og frigørelse.

Læs mere

2023

Året der gik på Museum Midtjylland

På Museum Midtjylland vil vi gerne sige tusind tak for året der gik. Det har været et begivenhedsrigt år - og her kan man læse et udpluk af årets højdepunkter.

Læs mere

Særlige åbningstider

Juleåbningstider på Museum Midtjylland

Nu nærmer julen sig, og på Museum Midtjyllands besøgssteder har vi ændrede åbningstider i julen og mellem jul og nytår. Få overblik over alle åbningstiderne her.

Læs mere
Jul på Museum Midtjylland
hoser og stunthoser udstilling på Tekstilmuseet

Særudstilling

Glimt fra museets samlinger – Hoser

Tekstilmuseet præsenterer endnu en særudstilling i udstillingsrækken ’Glimt fra museets samlinger’. Denne gang kigger vi nærmere på hoser og stunthoser.

Læs mere

Ny udstilling

We are the champions

I den nye udstilling 'We are the Champions' på Tekstilmuseet kan du komme tæt på de største stjerner og mindste helte. Du kan også selv få sved på panden og opleve sportsmodens udvikling fra træningsdragt til athleisure.

Læs mere
We are the Champions udstilling på Tekstilmuseet