Åben udgravning på Museum Midtjylland i Ikast

Åben udgravning i Ikast

I Ikast har museets arkæologer lige nu travlt med en meget spændende udgravning.

Vi holder derfor et fyraftensarrangement d. 19. maj, hvor alle interesserede kan komme forbi, se udgravningen og høre mere om arkæologernes arbejde.

Udgravningen rummer den største gravplads fra yngre jernalder, der nogensinde er fundet i museets område. Der er fundet en fin bebyggelse og også bopladser fra jægerstenalderen.

På pladsen er også fundet over 30 grave og det særlige ved denne udgravning, er at bebyggelse og gravpladser er fundet helt tæt op af hinanden. Det er meget sjældent, at vi ser det i vores område.

I gravene er der fundet meget fine smykker, glasperler og også en del lerkar, som er lagt ned sammen med de begravede. Glasperlerne er fundet på række, så man kan se, at de har været gravlagt i en halskæde om den begravedes hals.

Arrangementet er gratis for alle og tilmelding er ikke nødvendig.

Udgravningen ligger for enden af Europavej i Ikast. Se dette kort for præcis placering.

19.05.2022

Kl. 15.00-17.30