Astrid Skibsted i arbejdende værksted på Tekstilmuseet i forbindelse med udstillingen at væve med blyant, at tegne med tråd

Arbejdende værksted med Astrid Skibsted

I forbindelse med udstillingen At væve med blyant, at tegne med tråd vil man onsdag d. 23. februar og onsdag d. 9. marts kunne møde Astrid Skibsted i hendes arbejde med et af værkerne til udstillingen på Tekstilmuseet.

Installationen ‘Opstadsvæven’ vil blive bygget og vævet i udstillingens åbningstid.

Undervejs i væveprocessen vil publikum have mulighed for møde kunstneren og få en snak om udstillingens temaer, værker og om vævning.

‘Opstadsvæven’ er bygget af materialer fundet på museet. Værkets fortælling handler om at du kan gå ind i et hvilket som helst rum, ude eller inde, og bygge en væv med det, der er: Pinde, sten, græs, tape, en kost, at bord, en æske. Væven er et resultat af menneskers opfindsomhed gennem mange tusind år. Tekstilmuseet og Museum Midtjylland repræsenterer en overflod af denne opfindsomhed: Fra jernalderens opstadsvæv og frem til den digitale tidsalder.

Udstillingen At væve med blyant, at tegne med tråd er en poetisk og kunstnerisk undersøgelse af den vævede konstruktion og af den helt basale grundbinding: Lærredsbindingen. Ur-vævningen. En af de første teknikker, der er opfundet. De udstillede værker stiller skarpt på vævningen som kunstnerisk udtryksform, og i samspil med museets historie om klædeproduktion folder værkerne sig ud i dette spændingsfelt mellem billedkunst, vævning og design.

Læs mere om udstillingen her.

23.02.2022

Kl. 11.00-16.00

Pris: Gratis når entré til museet er betalt