At væve med blyant, at tegne med tråd særudstilling på Tekstilmuseet

At væve med blyant, at tegne med tråd

Fra februar til juni udstiller Astrid Skibsted og Line Elkjær poetiske og sanselige værker i spændingsfeltet mellem billedkunst, vævning og design.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem tekstildesigner og væver, Astrid Skibsted og billedkunstner Line Elkjær. Ved ferniseringen er museet vært for en lille forfriskning, ydermere er der mulighed for at kunstnerne, og arrangementet er gratis.

At spinde tråd og væve tekstiler er en vigtig del af det at være menneske. En nødvendighed for at fremstille tæpper og klæder, men det er samtidig også en udtryksform. På en og samme tid er det en livsnødvendig teknologi og en kunstnerisk udtryksform.

Udstillingen ‘At væve med blyant, at tegne med tråd’ er en poetisk og kunstnerisk undersøgelse af den vævede konstruktion og af den helt basale grundbinding: Lærredsbindingen. Ur-vævningen. En af de første teknikker, der er opfundet. Trådens bevægelse over/under, frem og tilbage er velkendt og beroligende. Det føles naturligt. Måske fordi vi har vævet og spundet i mange tusind år.

Se mere om udstillingen her.

Særudstillingen kan ses på Tekstilmuseet fra d. 10. februar til d. 26. juni 2022

10.02.2022 - 26.06.2022

Tirsdag-søndag, kl. 11-16