eco print workshop på Tekstilmuseet

Ecoprint workshop

Farv med naturens farver

Lær mere om teknikken ecoprint, hvor vi trækker naturens egne farver ud af planter og blade. I løbet af workshoppen øver vi os først i teknikken på papir. Derefter er vi klar til at skabe eget design på stof.

ECOPRINT

Ecoprint betyder at lægge blade på papir og varme det op. Så overfører man farve fra blad til papir, og det giver unikke og uforudsigelige resultater. Det er en teknik, der er udviklet i Australien, men som hurtigt har bredt sig til hele verden.

For at lave ecoprint kræver det, at man på forhånd har indsamlet grønne blade. De kan enten indsamles dagen før og opbevares i en tætsluttende pose. Eller de kan samles ind i god tid og tørres mellem et par aviser. Eukalyptus eller rosenblade fra en buket, der har kendt bedre dage eller fra haven, er f.eks. velegnede. Det kan også være krydderurter eller blade fra bærbuske og frugttræer.

FLERE GENERATIONER

Det er en oplagt mulighed at tage af sted flere generationer og få en fælles oplevelse. Bedsteforældre kan tage deres børnebørn med ud til en dag fuld af kreativitet og hyggeligt samvær. Oplevelsen kan endda starte med en dag, hvor man sammen tager ud i naturen og samler blade til at trykke med.

WORKSHOPPENS FORLØB

Workshoppen strækker sig over en hel dag. Indledningsvist bejdses de stykker stof, der skal trykkes på senere på dagen. Herefter arbejdes der på papir. Resultaterne af dette kan monteres på kort derhjemme, når papiret er tørt. Herefter arbejdes der med tryk på stof.

Deltagerne medbringer egne blade. Museet har også indsamlet en del. Hvis man ikke kan nå at indsamle blade, har museet derfor nogle, der kan bruges.

Der er mulighed for at spise medbragt madpakke. I cafeen kan der købes kaffe, te, is og varm kakao.

ERFAREN PLANTEFARVER

Workshoppen ledes af Astrid Colding Sivertsen. Hun er uddannet molekylær biolog og har mange år erfaring med plantefarvning og formidling af plantefarvning. Hun driver virksomheden Midgaards Have og har holdt adskillige workshops og foredrag om farvning med planter.

Tilmelding skal ske her på siden.

Papir til tryk indgår i prisen. Det samme gør kort til montering af papirtrykkene. Der er mulighed for selv at medbringe et stykke stof til at trykke på, f.eks. et tørklæde i uld eller silke. Museet har også silketørklæder, der kan købes på dagen.

Husk mundbind eller visir og coronapas.

15.05.2021

Kl.11.00-16.00

Pris: 200 kr.

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +