Fernisering på særudstillingen Midtjyske tæpper på Tekstilmuseet

Fernisering: Midtjyske tæpper

Midtjyske tæpper er en fortælling om fire midtjyske lokaliteter, der har været igennem Anne Mette Larsens tekstile vridemaskine.

Anne Mette Larsen har igennem mange år som væver og kunsthåndværker skabt et personligt udtryk karakteriseret af et anarkistisk farvevalg og en stram lodret/vandret komposition. Over for dette håndværk henter hun forskellige benspænd i sine omgivelser. Hun stiller sig den opgave, at formidle konkrete fakta, lovmæssigheder, behov eller tilfældigheder i sine værker.

Det udefrakommende benspænd er i denne udstilling de fire lokaliteter: Tinnet krat, hvor Skjernåen og Gudenåen har deres udspring, Klostermølle ved Mossø og Badeanstalten og Skovvillaen ved Silkeborg. Resultatet er en serie tæpper produceret på Røros Tweed i Norge.

Udstillingen illustrerer den kunstneriske tilblivelsesproces: hvordan går man fra fire lokaliteter til ni unikke uldtæpper? Det indebærer mønsterdannelse, farvevalg, tekniske og kunstneriske indkredsninger. Det færdige produkt er smukke, uopslidelige tæpper, der formidler deres forankring i Midtjysk kulturhistorie.

Ved ferniseringen byder museet på et glas øl, og alle er velkomne. Arrangementet er gratis.

Udstillingen Midtjyske tæpper kan ses på Tekstilmuseet fra d. 8. februar til d. 25. august 2019.

D. 17. marts kl. 14.00 afholdes foredrag med Anne Mette Larsen. Læs mere her.

07.02.2019

Kl. 16.00-18.00