Foredrag med Anne Mette Larsen på Tekstilmuseet

Foredrag med Anne Mette Larsen

I forbindelse med udstillingen Midtjyske tæpper holder Anne Mette Larsen et foredrag om hendes arbejdsprocesser, om Midtjyske tæpper, og om hendes aktuelle projekt, som involverer en cykeltur fra Berlin til Moskva!

 

Anne Mette Larsen har igennem mange år som væver og kunsthåndværker skabt et personligt udtryk karakteriseret af et anarkistisk farvevalg og en stram lodret/vandret komposition. Over for dette håndværk henter hun forskellige benspænd i sine omgivelser. Hun stiller sig den opgave, at formidle konkrete fakta, lovmæssigheder, behov eller tilfældigheder i sine værker.

 

Midtjyske tæpper er en fortælling om fire midtjyske lokaliteter, Tinnet krat, hvor Skjernåen og Gudenåen har deres udspring, Klostermølle ved Mossø og Badeanstalten og Skovvillaen ved Silkeborg, der alle har været igennem Anne Mette Larsens tekstile vridemaskine. Resultatet er en serie tæpper produceret på Røros Tweed i Norge.

 

Udstillingen illustrerer den kunstneriske tilblivelsesproces: hvordan går man fra fire lokaliteter til ni unikke uldtæpper? Det indebærer mønsterdannelse, farvevalg, tekniske og kunstneriske indkredsninger. Det færdige produkt er smukke, uopslidelige tæpper, der formidler deres forankring i Midtjysk kulturhistorie.

 

Læs mere om udstillingen her.

 

Særpris for foredrag og adgang til Tekstilmuseets udstillinger: 125 ,-

17.03.2019

Kl. 14.00-15.30

Pris: 75,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger).

Tekstilmuseet

Vestergade 20, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået