Foredrag om Genforeningen på Herningsholm Museum

Foredrag om Genforeningen i 1920

Museum Midtjylland inviterer til et foredrag om museumsudvikling ved lektor Karen Gram-Skjoldager fra Aarhus Universitet.

Da Christian krydsede Kongeågrænsen på den hvide hest den 10. i juli 1920, blev der sat punktum for årtiers national strid om den dansk-tyske grænse, og Danmark fik den grænse, vi har i dag. I dette foredrag skal vi undersøge, hvorfor den danske regering valgte at stå så klart og entydigt på det nye princip om den nationale selvbestemmelsesret, da den nye grænse skulle trækkes, og vi vil afdække, hvordan grænsen kom til at forme de dansk-tyske relationer i mellemkrigstiden da Tyskland begyndte sit opgør med Versailles-grænserne.

De frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget vil efter foredraget servere kaffe/the og kage.

Tilmelding er nødvendig og skal ske via denne side.

16.11.2021

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70 kr. (50 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger)

Herningsholm Museum

Herregårdsparken 1, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +