Fortolkning af fortiden. særudstilling på tekstilmuseet

Fortolkning af fortiden

I Kedelhuset, en af de gamle haller som engang var en del af Herning Klædefabrik, kan du bevæge dig igennem en sanselig udstilling hvor tekstiler er i fokus. En udstilling som er skabt af dygtige kvinder, inspireret af genstande fra Tekstilmuseet og som sætter dine tanker i gang.

Der udforskes vidt forskellige temaer: alle de individuelle værker er skabt ud fra designerens egen fortolkning og design-DNA. Du vil opdage mange forskellige teknikker, som hver især bidrager til værkets funktion eller det æstetiske udtryk.

Elleve tekstildesignere fra VIA University College i Herning, har i synergi skabt en udstilling med hvert deres individuelle værk. Fra uddannelsen “Tekstildesign, håndværk og formidling” har de et højt fagligt niveau, med meget viden og mange erfaringer. De er oplært i håndværk og kommercielle metoder indenfor broderi, væv, strik og print.

De udstillende designere er: Cecilie Bøtker Lindskjold, Ditte Klausen, Emma Hindsgaul Skovgaard Nielsen, Emma Gaardsted, Lærke Kier Sørensen, Maja Greve Brunhøi, Maria Isabel Bjerregaard Jensen, Sarah Katrine Daastrup Andersen, Sarah May Atkinson, Sofie Thuesen Christoffersen og Tanja Gammeljord.

Vi åbner udstillingen med fernisering d. 19. maj, kl. 15. Alle er velkomne og der vil være en forfriskning og lidt til ganen.

Tilmelding til ferniseringen skal ske på mail til sofie.thuesen.christoffersen@gmail.com.

Udstillingen kan opleves på Tekstilmuseet frem til 10. august.

19.05.2022

Kl. 15.00-17.00