Det store nisseroderi på Herningsholm Museum

Hjælp – vi har slotsnisser!

I denne tid vågner nisserne. Nisser er søde, men det er ikke altid, at deres drillerier og magi er godt for os mennesker. Tværtimod!

Især på museer er nisser faktisk et stort problem. De ødelægger nemlig museets arbejde ved at lave rod i tingene. I øjeblikket er der en hel sværm af slotsnisser løs på Herningsholm Museum. Slotsnisser er lidt fine på den. De går efter herregårdsliv og slotsstemning. Op til jul slår de sig løs på gamle slotte og herregårde, hvor de fifler med malerier og møbler.

Tag familien med og hjælp os med at opklare Det store nisseroderi. Når I har klaret opsporingen, får I et kreativt nisse-kit med hjem. I får også et lod med i den store nisse-lodtrækning, som finder sted d. 21. december. Der er flere præmier på højkant, bl.a. gaveposer med egenproducerede varer fra museet, flotte nisser sponsoreret af Maileg og gavekort til Herning City.

Sådan gør du:

1. Tag hen på museet i vores åbningstid. Herningsholm Museum har åbent onsdage og lørdage kl. 13-16.

2. Henvend dig til museumsværten og få udleveret en vejledning i nisse-oprydning på museer.

3. Følg instruktionerne på din vej rundt i udstillingerne.

4. Når du har gennemført oprydningen, vinder du et nisse-kit, du kan tage med hjem. Samtidig får du et lod i den store nisse-lodtrækning, hvor du bl.a. kan vinde gaveposer med egenproducerede varer fra museet, flotte nisser sponsoreret af Maileg og gavekort til Herning City.

5. Du får forskellige nisse-kit og flere lodder i puljen ved at besøge flere af vores museer.

Praktisk information

Det er gratis at deltage i Det store nisseroderi, og der er gratis entré for børn og unge under 18 år på Herningsholm Museum. Voksne betaler 50 kr. i entré. Det er muligt at deltage i perioden d. 21. november til d. 20. december.

Det store nisseroderi foregår desuden på vores andre museer også! Alle fem steder er nisserne og opklaringen forskellig. Vi har både skovnisser, tekstilnisser, slotsnisser, mosenisser og frilandsnisser! På hvert museum, får I altså et unikt nisse-kit med hjem, og besøger I flere af vores museer, kan I til sidst samle en hel nisse-familie. Jo flere steder I deltager, jo større er chancen også for at vinde en gave i den store nisse-lodtrækning.

Du kan se mere om nisseroderiet ved at klikke på de enkelte museer herunder:

Klosterlund Museum
Herningsholm Museum
Vester Palsgaard Skovmuseum
Frilandsmuseet Herning

21.11.2020 - 20.12.2020

I museets åbningstid

Pris: Gratis for børn og unge under 18. Voksne betaler almindelig entré til museet.

Herningsholm Museum

Herregårdsparken 1, 7400 Herning