Barnevogsnbyvandring

Barnevognsbyvandring

Igen i år tilbyder Museum Midtjylland en byvandring målrettet fædre og mødre på barsel, som trænger til at komme ud og trille med barnevognen og samtidig vil høre gode historier fra Hernings fortid.

 

Det er Jesper Meyer Christensen fra Museum Midtjylland, der fører an på turen. Han har tilrettelagt turen, så der er plads og tid til de smås behov. Den slutter på Tekstilmuseet, hvor der er faciliteter til at skifte, amme eller få sig en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

 

Turen handler om, hvordan nutidens Herning på rekordtid blev forvandlet fra en lille flække på heden til pulserende industriby. I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med få indbyggere. Bare 100 år senere var byen ophøjet til købstad med flere tusinde indbyggere og en spirende industri. Turen giver indblik i, hvad der lå bag denne eksplosive udvikling, og hvad der siden skete.

 

Vandring starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i første halvdel af 1800-tallet. Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Herefter går turen til Dalgasgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet. Vi slutter i Vestergade, hvor området omkring Herning Klædefabrik i mange år nærmest udgjorde en by i byen.

07.06.2022

Kl. 10.00-11.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforening)

Barnevognsbyvandring

Østergade 8, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået