Barnevogsnbyvandring

Barnevognsbyvandring

Som noget nyt tilbyder Museum Midtjylland nu en byvandring målrettet fædre og mødre på barsel, som trænger til at komme ud og trille med barnevognen og samtidig vil høre gode historier fra Hernings fortid.

Turen er tilrettelagt, så der er plads og tid til de smås behov og den slutter på Tekstilmuseet, hvor der er faciliteter til at skifte, amme eller få sig en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Turen handler om, hvordan nutidens Herning på rekordtid blev forvandlet fra en lille flække på heden til pulserende industriby. I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med få indbyggere. Bare 100 år senere var byen ophøjet til købstad med flere tusinde indbyggere og en spirende industri. Turen giver indblik i, hvad der lå bag denne eksplosive udvikling, og hvad der siden skete.

Vandringen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i første halvdel af 1800-tallet. Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Herefter går turen til Dalgasgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet. Vi slutter i Vestergade, hvor området omkring Herning Klædefabrik i mange år nærmest udgjorde en by i byen.

Barnevognsturen er den anden af Museum Midtjyllands i alt tre rullende byvandringer. D. 23. august er der Pedaltramp og historie, og torsdag d. 27. august er der byvandring for folk med rollator og kørestole. Alle tre er tilpasset målgruppernes behov.

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

26.08.2020

Kl. 10.00-11.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforening)

Barnevognsbyvandring