Bee wrap workshop på Frilandsmuseet Herning

Bee wrap workshop (2/2)

Museum Midtjylland inviterer til en workshop, hvor vi laver bee wrap – naturens egen indpakningspapir. Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol eller hvad vi nu bruger til at pakke vores madvarer ind i.

Bivoks har igennem flere århundrede været kendt som et af naturens, super imprægneringsmidler. Stof imprægneret med bivoks er derfor en gammel form for madindpakning, som madmor har stået hjemme i bryggerset og produceret. Ved at imprægnere stof med bivoks kan man selv lave sit helt eget og miljøvenlige indpakningspapir til madvarer. Det er hverken fuldstændig luft- eller vandtæt, men lader maden ånde naturligt.

På workshoppen skal vi høre lidt om historien bag, og eksperimentere med at lave vores egen bee wrap. Alle kan være med – det kræver ingen forudgående kendskab.

Workshoppen afholdes af Svend Eriksen og Martin Winther Olesen. Svend Eriksen er med i Landsbylauget, der er tilknyttet Frilandsmuseet Herning. Han har mange årtiers erfaring med biavl og kan fortælle levende om biernes liv og bivoksens betydning. Martin Winther Olesen er egentlig museumsinspektør i arkæologien på Museum Midtjylland. I de senere år har han fået øjnene op for biernes fascinerende liv og er også begyndt at eksperimentere med at udnytte biernes voks til andet end at lave honning.

Pris: 100,- pr. person.

Gebyret dækker imprægnering af fem stykker stof. Hvis man vil imprægnere mere stof, så koster det 10 kr. pr. stykke stof.

Deltagerne skal selv medbringe brede, flade pensler, der er to til fire cm i bredden.

Deltagerne kan selv medbringe eget stof til imprægnering, men der vil også være stof på museet. Stoffet skal være i tyndt bomulds- eller hørlærred. Det skal være vasket mindst én gang før brug.

Af hensyn til Covid-19 er der en begrænsning på antal deltagere, og tilmelding skal ske via denne side. Der er også mulighed for at tilmelde sig workshoppen d. 8. februar. Vi holder afstand og god håndhygiejne og bærer masker eller visir.

01.06.2021

Kl. 19.00-21.00

Pris: 100 kr. pr. person

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +