Åben udgravning i Snejbjerg

Besøg en jernalderlandsby

ÅBEN UDGRAVNING

Længe inden de nye parcelhuse skyder op ved Ørskovvej vest for Snejbjerg, var der masser af liv derude. For omkring 1500 år siden fyldte en stor landsby hele området med gårde, mennesker, dyr, larm og lugte.

Lørdag den 20. juni tager alle Museum Midtjyllands arkæologer en ekstra arbejdsdag. Det samme gør gravemaskinen, planlæggere og arkitekter fra Herning Kommune og naturvidenskabsfolk fra Afdeling for Konservering og Naturvidenskab Moesgaard, som også vil være at finde på udgravningen denne dag.

Alle får dermed muligheden for at besøge os derude, og se hvad der egentlig sker i en arkæologisk udgravning. Hvor dybt og hvordan graver vi? Hvordan opmåler og håndterer vi sporene efter gårde og huse? Hvordan udgraver vi anlæggene? Hvad groede der på markene, hvordan finder vi egentlig ud af det? – og hvad har vi egentlig lært.

Samtidig kan man et indblik i planerne, og visionerne for den nye ”by” som netop nu vokser hen over den gamle.

Det er gratis at komme på besøg, og man kan komme hele dagen fra kl. 10.00 – 15.30.

Indgangen til udgravningen findes ved rundkørslen ved Ørskovvej og Ørskovbakken.

Hvis det skulle regne på dagen, så har vi sat telte op, som man kan søge ly ved. Husk gummistøvler!

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger, og vi tager forbehold for eventuelle regler om forsamlingsforbud. Der vil under alle omstændigheder, af hensyn til sikkerhed være en vis styring af hvor mange besøgende, der kan være i området af gangen. Men derudover er det en dag i frisk luft, med god plads og med mulighed for en spændende oplevelse.

20.06.2020

Kl. 10.00-15.30