Byvandring Museum Midtjylland

Byvandring for nytilflyttere

På Museum Midtjylland inviterer vi alle nytilflyttere i Herning Kommune på byvandring. Kom med på en guidet tur igennem byen og hør historien om hvordan Herning på bare 200 år har forvandlet sig fra en støvet jordvej til en sprudlende messe-, sports- og eventby.

I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med få indbyggere. Bare 100 år senere var byen ophøjet til pulserende trafikknudepunkt og købstad med flere tusinde indbyggere og en spirende industri. Det startede med behovet for et sted at spærre drukkenbolte, voldsmænd og tyveknægte inde, men endte med en stor by hvor især tekstilindustrien har spillet en afgørende rolle for udviklingen i hele Midtjylland. Turen giver et indblik i, hvad der lå bag Hernings eksplosive udvikling.

Turen er gratis men tilmelding er nødvendig, og skal ske til booking@museummidtjylland.dk.

Husk at oplyse deltagerantal. Alle der er flyttet til Herning inden for det seneste år er velkomne – også alle nye studerende.

Vi glæder os til at se jer d. 22. september, kl. 16.30-18.00.

22.09.2020

Kl. 16.30-18.00