Byvandring i Birk med Museum Midtjylland

Det planlagte Herning

Byvandring i Birk

Torsdag den 9. juli afholder Museum Midtjylland temabyvandring om Birks forvandling fra bondeland til et planlagt og moderne industriområde.

I løbet af 1960’erne forvandledes Birk fra landbrugsområde til et industriområde præget af tekstil- og beklædningsindustri. Tilbage i 1800-tallet tjente bønderne penge på både landbrug og på tekstil og beklædning. Og det kom også til at spille en central rolle i det ny anlagte industriområde.

Industriområdet blev planlagt af nogle af landets fremmeste arkitekter og er den dag i dag et sted, som byplanlæggere stadig valfarter til. Beklædningsindustrien er med tiden flyttet ud, og gennem de seneste 30 år har området endnu en gang gennemgået en forvandling.

Birk er i dag blevet en uddannelsesby, som unge mennesker fra hele landet søger til. Uddannelserne udspringer dog stadig af tekstil og beklædning, der løber som en rød tråd på tværs af både landbrug, industri og uddannelse i Birk.

Turen tager sin begyndelse ved den gamle højskole. Herefter bevæger vi os over mod Aage Damgaards runde fabrik, hvor vi skal høre historien om Angli, Carl-Henning Pedersens betagende frise i gården samt Teko (det nuværende VIA). Turen afsluttes med en vandring i de geometriske haver.

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

09.07.2020

Kl. 18.30-20.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Det planlagte Herning