Foredrag på Tekstilmuseet med Lars Grundvad- De store ofringer ved Fæsted og Harreby

De store ofringer ved Fæsted og Harreby

Foredrag ved arkæolog Lars Grundvad

I 2016 fandt detektorholdet TRP den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid på en sønderjysk mark mellem Sdr. Hygum og Ribe. Skatten har siden været udgangspunkt i mange små og større artikler samt endnu flere foredrag. Fælles for al formidlingen har været at undersøge og forklare, hvorfor så store værdier blev samlet ved Fæsted, og hvorfor de blev begravet.

Nu har nye detektorfund og udgravninger kastet et interessant lys over dette. Ved hjælp af mange jern- og bronzefund samt en smule guldsager kan vi nu belyse et formodet hidtil uopdaget helligt område, som på mange måder minder om det, som kendes så godt fra Uppåkra. Spørgsmålet er derfor, om vi er begyndt at finde og forstå et førkristent helligt område, som indtil 2016 kun kunne anes i herredets navn, som var tilegnet Frej.

Vi skal derfor se på fund. Mange fund. Og ud fra dem prøver vi at se på dette område i det sønderjyske, som sandsynligvis vil skrive sig ind blandt de vigtigste regioner i dansk forskning i jernalder og vikingetid samt i studiet i det førkristne Danmark

04.02.2020

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)