Byvandring Museum Midtjylland

Det eksplosive Herning

Torsdag den 3. juni afholder Museum Midtjylland byvandring, hvor vi fortæller om Hernings byudvikling i 1800- og 1900-tallet.

I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med ganske få indbyggere. I 1827 anlægges der imidlertid et tinghus på en markvej, fem år senere et apotek, og bydannelsen begynder at udvikle sig i dette område øst for den gamle landsby.

Den gradvise udbygning af infrastrukturen med landevejen mellem Aarhus og Ringkøbing og den senere anlæggelse af jernbanen satte for alvor gang i byens vokseværk. Hertil kom også den spirende industri. Et foreløbigt højdepunkt nåede man i 1913, hvor Herning blev købstad og for længst var blevet hedens hovedstad for handel og vandel.

Turen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i den første halvdel af 1800-tallet. Samtidig fortæller vi om udbygningen af infrastrukturen samt om jernbanens store betydning for byens og egnens vækst.

Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Turen slutter i Dalgasgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via denne side.

03.06.2021

Kl. 18.30-20.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Det eksplosive Herning

Herning Bibliotek, Østergade 8, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +