Byvandring gennem det vilde Herning emd Museum Midtjylland

Det vilde Herning

BYVANDRING GENNEM HERNING

Torsdag den 13. august afholder Museum Midtjylland temabyvandring om tekstilmesser, uddannelse og provokunst.

Efter slutningen af 2. Verdenskrig gik udviklingen på mange måder stærkt i Herning. Ikke mindst tekstilindustrien oplevede en voldsom vækst, og mod slutningen af 1950’erne husede byen ca. 260 større eller mindre tekstilfabrikker. Samtidig hermed så tekstilmesserne og en egentlig tekstilfagskole også dagens lys.

Kunst blev for mange fabrikanter en ny måde at udtrykke sig på, og ikke mindst området omkring Th. Nielsens Gade blev arnestedet for byens provokunst.

Alle disse tiltag var medvirkende til at definere det moderne Herning i midten af det 20. århundrede.

Turen tager sin begyndelse ved Herning Kongrescenter, hvor vi skal høre om etableringen af Herning Hallen og de første tekstilmesser. Herefter går turen videre til Nygade, hvor Midtjysk Tekstilskole tog sit udspring. Efter en vandring ad Th. Nielsens Gade gør vi holdt ved Aage Damgaards sorte fabrik, og turen sluttes med udsigt til Mads Eg Damgaards skæve hus på Silkeborgvej.

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

13.08.2020

Kl.18.30-20.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Det vilde Herning

Mødested: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +