Efterårsferie på Vester Palsgaard Skovmuseum

Efterårsferien byder på hyggelige oplevelser for hele familien på Vester Palsgaard Skovmuseum. Museet åbner dørene til dejlige efterårsdage med æblemosteri, roelygte-værksted, papir dekoration og smedning

ÆBLER OG ROER SOM I GAMLE DAGE

Efteråret har altid været tiden til at høste, bruge og gemme årets frugt. Vi har fundet den gamle mostpresser frem, så du kan få presset saft af dine egne æbler. Medbring æbler og flasker (max to bæreposer pr. familie, så der er tid og plads til alle).

At skære roelygter er en anden gammel dansk efterårstradition og man brugte roelygterne til at skræmme folk med i den mørke tid. Men kyndig hjælp fra museets frivillige kan du fabrikere din egen uhyggelige roelygte.

Det er også muligt at lave og dekorere sit eget flotte efterårspapir, og museets smed viser, hvorledes jernet under smedning skifter form.

Skovbjørnen

På skovridergårdens gårdsplads har der i mange år stået en Skovbjørn – et trebenet stativ, som blev brugt til at trække stød op. Et træstød er det samme som en træstub. En træstub kan sidde rigtig godt fast i jorden og i dag vil man fræse stubben væk med en stubfræser. Tidligere brugte man en skovbjørn. Museet har fundet en nyere Skovbjørn frem og onsdag og torsdag kl. 13 demonstrerer vi, hvordan den virker. Pensioneret skovløber ved Palsgård Skovdistrikt Hans Rosen Madsen kommer og viser, hvordan selv børn kan løfte stød og stammer med mindst mulig kraft.

Gratis entré og aktiviteterne for børn er ligeledes gratis.

16.10.2019 - 17.10.2019

Kl. 10.00-15.00