Fra Knipling tilStrik særudstilling på Tekstilmuseet i Herning

FERNISERING: FRA KNIPLING TIL STRIK

Kom til fernisering d. 10. januar på særudstillingen Fra Knipling til Strik som er lavet af gruppen GEM’erne – Garn-Elskende Mesdames. Ved ferniseringen er museet vært for en lille forfriskning og man har mulighed for at møde nogle af GEM’erne. Alle er velkomne, og arrangementet er gratis.

Kan man strikke en knipling? Det ser næsten sådan ud, når en gruppe strikke-eksperter har bestemt sig for at ”oversætte” Tønderegnens spindelvævs-tynde kniplinger til nye, håndstrikkede beklædningsstykker. GEM’erne er gået i gemmerne på landets kulturinstitutioner for at finde inspiration i det gamle: det gode håndværk, lavet af kvinder med styr på teknikken og af solide materialer. I denne udstilling har de ”oversat” Tønderegnens spindelvævs-tynde kniplinger til nye, håndstrikkede beklædningsstykker.

Kniplingskunsten i Tønder var mellem 1600 og 1800-tallet en stærk industri, og siden blev den holdt i live som egnstradition. I den kommende særudstilling vil man se ornamenterne gå igen, sammen med imponerende tekniske færdigheder.

Fra knipling til Strik tilbyder masser af inspiration til egne strikkeprojekter. Har man beundret værkernes tekniske detaljer, er der mulighed for at tage ved lære af mestrene. Der afholdes følgende workshops med GEM’erne:

26. januar: Strikkede pulsvarmere v. Emmy Hansen.
9. februar: Fine finesser i dit strikketøj v. Hanne Pjedsted
2. marts: Klip i dit strikketøj v. Else Lindgaard Jørgensen

Særudstillingen Fra knipling til strik åbner på Tekstilmuseet torsdag d. 10. januar og kan ses frem til d. 17. marts 2019. Se mere om udstillingen her.

10.01.2019

Kl. 16.00-18.00