Særudstilling loops of identity på Tekstilmuseet

Fernisering: Loops of identity

Fredag den 26. april slår Tekstilmuseet dørene op for en spændende særudstilling med udgangspunkt i den karakteristiske sømandstrøje.

Sømandstrøjen har været kendt i flere århundreder som en beklædningsgenstand med flere funktioner. Trøjen har især været anvendt i kystbyerne langs Nordsøen, og udover at holde sømanden varm skulle trøjen også fungere som identifikation.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med VIA Design, hvor de udstillede genstande er resultatet af de studerendes uddannelsesforløb.

En strik historie fortalt af PBA Fashion Design studerende, VIA Design & Business

De studerende har i valgfaget fladstrik taget udgangspunkt i emnet identitet og symbolisme. Deres inspiration er hentet i historien om The Fishermans`s gansey.

På hver deres unikke måde har de udviklet strik, der med afsæt i nutiden reflekterer og fortolker hvad det vil sige, at kommunikere symbolsk og identitetsskabende igennem beklædning.

Ved ferniseringen er museet vært for en lille forfriskning. Alle er velkomne og arrangementet er gratis.

Særudstillingen kan ses frem til d. 8. august 2019 på Tekstilmuseet.

26.04.2019

Kl. 15.00-17.00