Fernisering Socle du Monde

Tekstilmuseet er med i biennalen Socle du Monde som finder sted på 8 forskellige lokationer i Herning denne sommer. Særudstillingen kan opleves på museet fra d. 12. juni til d. 31. oktober. Den 12. juni inviterer vi til åbning af udstillingen kl. 13.

Det er også muligt at deltage i en “tour de chambre” rundt til alle 8 udstillingssteder.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske via denne side.

Den 8. udgave af Socle du Monde Biennale skulle oprindeligt være fundet sted i 2020, men løber nu endelig af stablen i sommeren 2021. under titlen ”Welcome Back My Friends to the Show that Never Ends”.

Socle du Monde blev grundlagt i 2002 og er dermed Danmarks ældste biennale for samtidskunst. Det centrale fokus for dette års udgave er et gennemgående arbejde med at gribe ind i og integrere sig i byens rum. Tre museer, en tidligere højskole, en kirke, parker samt en række offentlige og private bygninger omdannes til udstillingssteder for stedspecifikke udstillinger. Hermed forbindes fortid, nutid og fremtid ved at fremme en udveksling mellem forskellige generationer af internationale kunstnere samt ved at forbinde historiske værker fra Arte Povera-bevægelsen med helt nye positioner.

På Tekstilmuseet peges der tilbage på Hernings fortid inden for tøjindustrien med værker af Kari Anne Hellberg, Charles LeDray, Muriel Gallardo Weinstein og Maria Roosen, der alle bruger tekstiler i deres kunst.

Læs mere om udstillingen her.

12.06.2021

Kl. 12.30-13.30

Pris: Gratis men tilmelding er nødvendig