Foredrag om Det grundtvigianske Museum på Herninghsolm Museum

Foredrag: Det grundtvigianske museum

”Vi skulle lære at elske vort Fædreland”

Sådan forklarer hjælpelærer Mortensen, da han i 1900 besøgte Herning Museum med sin skoleklasse. Efter en rundvisning på museet havde museumsforstander og grundlægger Jens Andersen Trøstrup givet en times forelæsning omkring Danmarks Historie.

I samtiden blev J.A. Trøstrup beskrevet som et levende katalog, en ivrig patriot, et stykke af en poet og komponist og alt i alt Danmarks besynderligste museumskustode. Han var uden tvivl besynderlig, men ikke alene. Trøstrup var del af et nationalt, kulturhistorisk interessefællesskab, der havde rødder i Højskolebevægelsen, og han var den første i dette fællesskab, der med udgangspunkt i de grundtvigianske tanker grundlagde et museum.

Foredraget vil med udgangspunkt i historien om Herning Museum og Trøstrup udforske mødet mellem museumssagen og den grundtvigianske bevægelse.

I pausen vil de frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget servere the og kaffe.

Foredragsholderen er ph.d.-stipendiat Kasper H. Madsen.

10.11.2018

Kl. 13.30-15.30

Pris: 50,- (30,- for medlemmer af museets støttteforeninger)

Herningsholm Museum