Brydningstiden vandresti i Ørre

Fund, formiddagskaffe og fodslag – Ørre

Vi vil gerne nyde sensommeren sammen med jer og inviterer derfor til et nyt format: Fund, formiddagskaffe og fodslag. Vi mødes tre fredage rundt omkring i museets ansvarsområde, lige der hvor (for-)historien skete. Mens vi drikker en kop kaffe sammen, fortæller en af museets arkæologer om fund og forhistorien i området.

De første fortidsminder, vi besøger, er i Ørre. Ørre Kirke er et vigtigt punkt i den nye vandrerute ’Brydningstiden’, som har 7 fortællesteder rundt omkring i Ørre og på Ørre Hede. Til denne formiddagskaffe vil Museumsinspektør Martin Winther Olesen fortælle om sporene fra fortiden, om kirken, voldstedet fra middelalderen, jernalderbebyggelsen og den nye viden, som vi har fået om området gennem de mange detektorfund.

Efter fortællingen er I velkomne til at udforske området på egen hånd og tempo. Så snør støvlerne, pak termokanden og mød os i vores naturlige habitat.

Arrangement er gratis.

17.09.2021