Gaveindpakning workshop på Tekstilmuseet

Gaveindpakning til glæde og gavn

Linoleumstrykworkshop på Tekstilmuseet

Den travle juletid kommer os hastigt i møde, hvor julegaver skal købes og pakkes ind. Tekstilmuseet tilbyder en workshop, hvor du kan lave dit eget, personlige design til gaveindpakning.

På workshoppen vil du få en kort indføring i gaveindpakningens historie. Derefter vil du gennem inspiration hentet i Tekstilmuseets maskiner, udarbejde dine egne designs. Designs du skærer ud i linoleumsplader, som så anvendes til at lave tryk på stof. Alle kan være med. Det kræver ikke erfaring eller forudgående kendskab til linoleumstryk.

Der har ikke altid været tradition for at pakke gaver ind. Det kom til i slutningen af 1800-tallet for at signalere, at gaven blev givet for at glæde og uden bagtanke. En tradition, som vi holder ved, da vi i dag lægger megen tid og penge i gaverne til de mennesker, vi holder af.

Når vi giver en gave, må den godt være smukt pakket ind, Det skal afspejler det, som modtager har i vente inde i gaven. Desværre bliver papir og bånd ofte smidt væk, efter gaven er åbnet – med god grund, da det nemt bliver revet i stykker eller krøllet. Gaven er jo egentlig også det vigtigste, men hvad nu hvis du både kunne give en fantastisk gave og pakke den ind i noget, der var smukt og genanvendeligt? Det kan du ved indpakning med stof. Ved at bruge stof kan det, efter gaven er åbnet, få nyt formål som viskestykke, lommetørklæde, madpakkepose, taske eller andet.

Sidst i workshoppen vil der blive serveret lidt te og kaffe, mens du får vejledning i, hvordan du med dine nytrykte unikke og grafiske tekstiler kan folde dem og pynte indpakningen yderligere, så de fremstår indtagende.

Der vil på workshoppen være redskaber og farve til rådighed. Du får dine udskårne linoleumsplader med eget design samt 3 stykker tekstiler med hjem efterfølgende. Ønsker du at trykke på flere stykker stof, kan du tilkøbe stof under workshoppen.

Workshoppen afholdes af Tekstilformidler Lea Dyrholm Torp. Lea dimitterer som tekstilformidler fra VIA Design i december 2020 med speciale i tryk, væv og formidling.

Tilmelding er nødvendig og foregår via denne side.

17.11.2020

Kl. 18.30-21.45

Pris: 95,- (Prisen inkluderer entré til museet, materialer, kaffe og te).

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +