Gaveindpakning workshop på Tekstilmuseet

Gaveindpakning til glæde og gavn

Linoleumstrykworkshop på Tekstilmuseet

OBS. Workshoppen er fuldt booket, hvis du vil høre om lignende workshops i fremtiden, så tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden eller kontakt: booking@museummidtjylland.dk.

Den travle juletid kommer os hastigt i møde, hvor julegaver skal købes og pakkes ind. Der har ikke altid været tradition for at pakke gaver ind, men det er noget der er kommet til i slutningen af 1800-tallet, for at signalere at gaven blev givet for at glæde og uden bagtanke. En tradition som vi holder ved, da vi i dag lægger megen tid og penge i gaverne til de mennesker vi holder af.

Når vi giver en gave, må den godt være smukt pakket ind, så den afspejler det som modtager har i vente inde i gaven. Desværre bliver papir og bånd ofte smidt væk efter gaven er åbnet – med god grund, da det nemt bliver revet i stykker eller krøllet. Gaven er jo egentlig også det vigtigste, men hvad nu hvis du både kunne give en fantastisk gave og pakke den ind i noget der var smukt og genanvendeligt? Det kan du ved indpakning med stof. Ved at bruge stof kan det efter gaven er åbnet, få nyt formål som viskestykke, lommetørklæde, madpakkepose, taske eller andet.

På workshoppen vil du få en kort indføring i gaveindpakningens historie. Derefter vil du gennem inspiration hentet i Tekstilmuseets maskiner, udarbejde dine egne designs. Designs du skærer ud i linoleumsplader, som så anvendes til at lave tryk på stof. Alle kan være med. Det kræver ikke erfaring eller forudgående kendskab til linoleumstryk.

Sidst i workshoppen vil der blive serveret lidt julelækkerier samt the og kaffe mens du vil få vejledning i hvordan du med dine nytrykte unikke og grafiske tekstiler kan folde dem og pynte indpakningen yderligere, så de fremstår indtagende.

Der vil på workshoppen være redskaber og farve til rådighed. Du får dine udskårne linoleumsplader med eget design samt 3 stykker tekstiler til at trykke på, med hjem efterfølgende. Ønsker du at trykke på flere stykker stof kan du tilkøbe stof under workshoppen.

Workshoppen afholdes af Tekstilformidler Lea Dyrholm Torp. Lea dimitterer som tekstilformidler fra VIA Design i december 2020 med speciale i tryk, væv og formidling.

28.11.2019

Kl. 18.30-21.45

Pris: 75,- (Prisen inkluderer entré til museet, materialer, kaffe, te og lidt til ganen)